Agderposten

Ta byen tilbake

Et drap midt i sentrum av Arendal skaper utrygghet. Men det bør føre til at flere, ikke faerre, voksne besøker byen.

-

det verst tenkelige. En ung kvinne ble drept midt i sentrum av Arendal.

▶ Forrige uke skjedde

Miriam Daniela Ayres Cea ble drept utenfor sin egen arbeidspla­ss i gågaten i Arendal sentrum.

▶ 35 år gamle ▶ Politiet var varsomme

mulig gjerningsm­ann, samt beslutning­en om å øke beredskape­n i Arendal bidro naturlig nok til at mange plutselig så på byen som et farlig sted å vaere.

▶ Jakten på en

en antatt gjerningsm­ann er pågrepet, siktet for drap, har politiet vaert uvanlig sparsomme med opplysning­er i saken.

▶ Også etter at

med opplysning­er i startfasen. senket i byen. En familie er i dyp sorg, ansatte på apoteket har mistet en kjaer kollega.

▶ Nå er beredskape­n

mange spørsmål de etterlatte og offentligh­et bør få svar på.

▶ Fortsatt gjenstår det ▶ Men er Arendal

er nei. Drapssaken bør ikke bidra til at folk nå frykter byen. I kjølvannet av en ufattelig tragedie må vi alle ta byen tilbake. Vi oppfordrer alle til å bruke Agders nest største by.

▶ Svaret på det

byen barn og unge gjør, hver eneste dag. De som går på kulturskol­e, skole og trener i sentrum. Slik mange har byen som arbeidspla­ss. Slik enhver by er et møte mellom ulike mennesker. Rike, fattige, ulike mennesker.

▶ Slik mange av

et utrygt sted å vaere?

«Spis ute-uka» i Arendal. Benytt anledninge­n til å bli bedre kjent med byens restaurant­tilbud. På kulturhuse­t i Arendal viser Grand Kyiv Ballet det kulturhuse­t beskriver som en av de vakreste ballettene fra Ukraina; «Skogens sang». Benytt muligheten

▶ Denne uken startet

til å støtte et hardt prøvet lands kultur, og få oppleve dans i verdenskla­sse.

på kulturhuse­t, i stykket «katten med støvlene», gjendiktet av lokale kulturkref­ter. Oppsøk biblioteke­t, som denne uken tilbyr litteratur til en billig penge. Få musikkoppl­evelser, på vinbaren, på Arendal Street Food, på puber og byens nyeste vinbar. For å nevne noe av byens rike kulturtilb­ud.

▶ Se lokalt teater

Pollen, Tyholmen, de unike byggene, lokale forhandler­e, biblioteka­rer, kort sagt menneskene her, som hver dag gjør Arendal til en by.

▶ For det er ▶ Det er hjertet

voksne her.

i Arendal. Vi trenger flere, ikke faerre

 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? BRUK BYEN: Et drap midt i byen er en tragedie for de etterlatte. Mange kan føle på frykt. Nå trenger vi flere, ikke faerre, voksne i byen, skriver Agderposte­n på lederplass.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN BRUK BYEN: Et drap midt i byen er en tragedie for de etterlatte. Mange kan føle på frykt. Nå trenger vi flere, ikke faerre, voksne i byen, skriver Agderposte­n på lederplass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway