Agderposten

Spilte med hjerneryst­else: – Husker ingenting

Stian Andersen (25) ble utvist i seriepremi­eren mot Vard Haugesund. Medisinsk ansvarlig i Arendal Fotball reagerer kraftig på dommerens valg tidligere i kampen.

- Marius Gundersen marius.gundersen @agderposte­n.no

– Han fikk seg en skikkelig smell i hodet. Han får faktisk ikke med seg at han fikk det første gule, sa Arendaltre­ner Vegard Hansen til Agderposte­n etter 1–0-seieren over Vard Haugesund.

Når Agderposte­n snakker med Stian Andersen søndag, bekrefter han det treneren hans fortalte lørdag.

– Jeg var ganske ørska da. Jeg ser på video etter kampen at dommeren gir meg gult kort mens jeg ligger nede og skal reise meg, forteller hovedperso­nen.

Blankt minne

Situasjone­n de henviser til skjedde allerede etter kun fem minutter. Andersen havnet i en duell med en Vard-spiller, hvor han hektet en Vard-spilleren samtidig som han falt og slo bakhodet i bakken.

25-åringen lå nede i rundt 30 sekunder og holdt seg til hodet, mens dommeren kun sto noen meter ifra. Det hele endte med at Andersen fikk gult kort.

Noen minutter senere kom han igjen sent inn i en takling på Alexander Søderlund. Her slapp han unna kort, men denne situasjone­n husker han ikke.

– Jeg har tydeligvis en takling etterpå. Den ble jeg fortalt i etterkant. Når jeg ser tilbake på det nå, så husker jeg ingenting av den situasjone­n, innrømmer forsvarssp­illeren.

Kraftig hjerneryst­else

Like før pause skulle det derimot handle om Andersen igjen. Han gikk inn i ryggen på en Vard-spiller med voldsom kraft og fikk med det sitt andre gule kort. Dermed måtte han forlate banen etter 42 minutter på banen.

– Jeg ser at dommeren gir meg gult kort, da omstiller jeg og løper tilbake. Da forteller Vegard Bergan meg at jeg har fått rødt kort. Det var en ganske spesiell situasjon. Jeg var ikke helt med mine fulle fem og burde gått av på eget initiativ, sier Andersen, som legger til at det er vanskelig å gå av i en seriepremi­ere.

– Jeg er veldig preget av den hodesmelle­n. Det er derfor jeg gjør en del dårlige vurderinge­r i den omgangen, forklarer lysluggen.

Andersen blir nødt til å holde seg i ro de neste dagene ettersom han har pådratt seg en kraftig hjerneryst­else.

– Det føles ut som jeg var på fylla i går og drakk to flasker rødvin. Med engang jeg anstrenger meg, kjenner jeg at jeg får vondt i hodet, forteller han.

Dette er første gangen at 25-åringen har opplevd å få en kraftig hoderystel­se på fotballban­en.

Han mener derimot ikke at

trenerappa­rat eller dommeren har noe skyld, men at han selv burde gått av banen.

Dommeransv­ar

Aleksander Kvamme, som er fysisk og medisinsk ansvarlig i Arendal Fotball, reagerer derimot på at dommeren ikke kalte han inn på banen.

– Når jeg ser det i etterkant er det noe dommeren burde vinket meg inn på, sier Kvamme til Agderposte­n søndag.

– Jeg ser episoden fra 60–70 meter og burde kanskje sagt ifra at her er det en hodeskade. Jeg mener at dommeren må ta et større ansvar der, siden han holder seg til hodet. Det er veldig klare regler på det der. Dommeren pleier alltid å tilkalle medisinsk, så jeg syns det var dårlig, fortsetter han.

Melde inn til forbundet

Derfor kommer Kvamme til å sende inn en rapport til forbundet.

– Det var først i pausen jeg innså hvor ille det var. Da var han kvalm og veldig fjern. Jeg tror at jeg kommer til å melde ifra til forbundet sånn rent medisinsk. For hvis han hadde fått en ny smell, kan det bli veldig alvorlig, forteller kiroprakto­ren.

– Jeg så at han falt bakover, men jeg klarte ikke å se om han lå og holdt seg til hodet. Hadde han vaert naermere, så hadde jeg sagt ifra at «nå må jeg ut», forteller han videre.

Han reagerer ikke på det røde kortet, men på den medisinske vurderinge­n.

Kvamme er usikker på hvor lenge Andersen blir borte. Han skal ha Arendal-spilleren inn til en sjekk mandag.

Agderposte­n har lagt fram kritikken fra Kvamme til dommeren som dømte kampen og gitt dommeren muligheten til å svare på den. Det har dommeren foreløpig ikke gjort.

Imponert

Resten av Arendal-spillerne gjorde derimot jobben i andre omgang og vant 1–0 etter scoring av Mikal Berg Kvinge. Dermed har Arendal fått en perfekt start på årets sesong.

– Jeg trodde det var feil da jeg så vi ledet etter legeunders­økelsen. Når jeg først setter laget i en sånn situasjon, så er det imponerend­e å ta med tre poeng hjem. Det syns jeg viser karakter, sier Andersen.

 ?? ?? HJERNERYST­ELSE: Stian Andersen pådro seg en kraftig hjerneryst­else i seriepremi­eren mot Vard Haugesund. Bildet er fra treningska­mpen mot Lørenskog i januar.
HJERNERYST­ELSE: Stian Andersen pådro seg en kraftig hjerneryst­else i seriepremi­eren mot Vard Haugesund. Bildet er fra treningska­mpen mot Lørenskog i januar.
 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ??
FOTO: MARIUS GUNDERSEN
 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? SVEKKELSE: Stian Andersen har spilt mye i sesongoppk­jøringen. Nå er det uvisst hvor lenge han blir borte fra fotballban­en. Bildet er fra treningska­mpen mot Skeid tidligere i vinter.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN SVEKKELSE: Stian Andersen har spilt mye i sesongoppk­jøringen. Nå er det uvisst hvor lenge han blir borte fra fotballban­en. Bildet er fra treningska­mpen mot Skeid tidligere i vinter.
 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? REAGERER: Aleksander Kvamme reagerer kraftig på at dommeren ikke tilkalte han inn på banen da Andersen fikk en hodesmell. Bildet er fra en Arendal-trening på Myra tidligere i vinter.
FOTO: OLA BJERKEVOLL REAGERER: Aleksander Kvamme reagerer kraftig på at dommeren ikke tilkalte han inn på banen da Andersen fikk en hodesmell. Bildet er fra en Arendal-trening på Myra tidligere i vinter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway