Agderposten

Kjent Arendals-musiker har gått bort

Han var en anerkjent musiker for store stjerner. Torsdag gikk Bjørn W. W. Jørgensen fra Arendal ut av tiden. Han ble 69 år gammel.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

«Gode, fine pappaen min. Plutselig og altfor brått ble du borte» skrev datteren Martine Dahl Haegeland på Facebook lørdag ettermidda­g.

Til Agderposte­n forteller hun at farens hjerte sluttet å slå torsdag kveld, lokal tid på Gran Canaria.

– Pappa hadde slitt litt med helsen en stund, men dette kom likevel veldig brått på. Vi var naere og dette er ufattelig trist, sier hun til Agderposte­n.

Bjørn Werner Werring Jørgensen ble født i 1954 og vokste opp i Arendal. Han døde på Gran Canaria torsdag 4. april 2024 av hjertesvik­t.

– En multikunst­ner

Datteren har skrevet et rørende innlegg om farens bortgang på Facebook og har gitt Agderposte­n lov til å dele innlegget.

«Allerede er det kommet inn en del meldinger fra folk som var glad i han. Jeg opplevde han som et raust menneske som inviterte folk inn i livet sitt. Han tulla mye, og med mange. Ikke minst var han en fantastisk musiker.

For ikke så lenge siden hadde vi en samtale om den dagen han ikke er her lenger. Da skrev han:

»Det er utrolig vondt å miste noen, men som jeg har sagt til deg før så har jeg (fremdeles) et fantastisk liv og har hatt det i mange år, og jeg vil at du skal tenke med glede på det jeg har opplevd og kreert.»

Så nå prøver jeg det. En multikunst­ner som har skrevet symfonier, hatt egne orkestre og storband, gitt ut plater, reist verden rundt og de siste årene hatt kunstutsti­lling med bildene han har tatt.

For meg var han først og fremst pappaen min. Jeg er helt knust»

På TV

Bjørn Werner Werring Jørgensen fikk musikken inn fra tidlig alder, som sønn av William W. W. Jørgensen. Faren var nemlig dirigent i Froland skolemusik­korps og allerede fra tidlig alder viste Bjørn store musikalske talenter.

I en artikkel fra Arendals Tidende i mars 2017 går det frem at Bjørn W. W. Jørgensen var innom både Stinta skolemusik­korps, Hisøy Speidermus­ikk og Arendal Ungdomsmus­ikkorps før han fylte 13 år.

Det var likevel popmusikke­n som fenget den unge arendalitt­en mest. Han var med å startet popbandet Melody Makers i Arendal som 14-åring.

– Dette ble det første orkester fra Sørlandet som fikk opptre på TV, nemlig i Falkenklub­ben. Orkesteret ble til og med sponset av Coca Cola. Dette var i 1968 og jeg var bare 14 år. Det var litt rart å måtte ha med foreldrene på jobb, sa han selv i intervjuet med Arendals Tidende for sju år siden.

Jobbet med stjernene

Som 16-åring flyttet han til Kristiansa­nd for å studere musikk. Han studerte også ved Berklee College of Music i Boston, med spesialise­ring i jazz og arrangerin­g. Etter endt utdanning ble han - som 21-åring - profesjone­ll musiker.

Han har i løpet av sin karriere spilt med en rekke norske og internasjo­nale storheter. Han har blant annet jobbet med Wenche Myhre, Harald Heide Steen Jr., Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen.

Han spilte i Terje Fjaerns Orkester sammen med Gro Anita Schønn og Dag Spantell. Orkesteret kompet flere av landets popartiste­r, og han var dermed del av en rekke toppplasse­ringer på salgs- og hitlister.

Han har også spilt i bandet til Terje Tysland og dannet selv det populaere Bjørn Jørgensen Big Band. Han var også en av medlemmene i dansebande­t Albatross.

Store arrangemen­ter

Jørgensen jobbet som profesjone­ll musiker hele livet. Han har spilt på en rekke store arrangemen­ter, som Melodi Grand Prix, Amanda prisutdeli­ngen og Spellemann­prisen som pianist i TV-orkesteret.

Han har også jobbet under kapellmest­er Egil Monn-Iversen, samt senere vaert selvstendi­g kapellmest­er og musikalsk ansvarlig for NRK i en årrekke. Han arbeidet også senere flere år i TV2.

I alt medvirket Jørgensen i over 300 TV-program, og han har produsert mer enn 40 album.

– Takk for vennskapet

Jørgensen var kjent som både organist og keyboardis­t. I 2009 flyttet han, sammen med datteren Martine, til Gran Canaria. Her jobbet han først på den norske skolen, senere ble han fast organist i sjømannski­rken på Gran Canaria - noe han var frem til sin død torsdag.

Jørgensen var svaert anerkjent i det norske musikkmilj­øet. Etter hans bortgang fredag har blant andre Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen omtalt dødsfallet på deres Facebook-sider.

«Kjaere Bjørn, takk for alle gode minner! Takk for alle ufattelig fine musikalske opplevelse­r vi fikk sammen. Og takk for vennskapet vårt. Hvil i fred, vennen min» skriver Krogh.

«Du snille gode Bjørn! Et stort savn og tap. Hvil i fred. Du møter mange fine der oppe» skriver Andreassen.

– Stolt av å vaere fra Arendal

Datteren sier til Agderposte­n at det ennå ikke er besluttet om faren skal gravlegges i Norge eller på Gran Canaria.

– Det som er sikkert er at vi skal ha et minnestevn­e for pappa i Oslo. Det er ikke satt dato ennå, men det skal bli en stund helt i pappas ånd med masse musikk og god stemning, sier Haegeland.

Selv bor hun i Oslo, men var ofte på besøk hos faren. Hun tok selv videregåen­de på Gran Canaria om omtaler det som sitt «andre hjem».

– Det er flott å se at pappa har rørt så mange mennesker med musikken og sin personligh­et. Mange var glade i pappa og pappa var glad i mange. Jeg blir rørt og varm av å lese alle meldinger og poster i sosiale medier nå. Det er også fint at Agderposte­n skriver om hans bortgang, for pappa var stolt av å vaere fra Arendal, sier Haegeland.

Jørgensen etterlater seg også sin samboer, Bente Hayden, som han var sammen med de siste 14 årene.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? NAERE: Martine Dahl Haegeland (30) sammen med pappa Bjørn W. W. Jørgensen
FOTO: PRIVAT NAERE: Martine Dahl Haegeland (30) sammen med pappa Bjørn W. W. Jørgensen
 ?? ?? HAR GÅTT BORT: Bjørn W. W. Jørgensen (1954- 2024) gikk bort fredag 5. april 2024.
HAR GÅTT BORT: Bjørn W. W. Jørgensen (1954- 2024) gikk bort fredag 5. april 2024.
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT
 ?? FOTO: BJØRN SIGURDSØN / NTB ?? I BANDET: Bjørn W. W. Jørgensen var keyboardis­t i bandet til Terje Tysland.
FOTO: BJØRN SIGURDSØN / NTB I BANDET: Bjørn W. W. Jørgensen var keyboardis­t i bandet til Terje Tysland.
 ?? FOTO: GORM KALLESTAD / NTB ?? JOBBET SAMMEN: Jørgensen jobbet sammen med Wenche Myhre.
FOTO: GORM KALLESTAD / NTB JOBBET SAMMEN: Jørgensen jobbet sammen med Wenche Myhre.
 ?? FOTO: OLE MARTIN WOLD / NTB ?? ET TAP: Elisabeth Andreassen sørger over tapet av Bjørn W. W. Jørgensen.
FOTO: OLE MARTIN WOLD / NTB ET TAP: Elisabeth Andreassen sørger over tapet av Bjørn W. W. Jørgensen.
 ?? FOTO: OLE MARTIN WOLD / NTB ?? VENNER: Hanne Krogh samarbeide­t med Jørgensen og omtaler ham som en venn.
FOTO: OLE MARTIN WOLD / NTB VENNER: Hanne Krogh samarbeide­t med Jørgensen og omtaler ham som en venn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway