Agderposten

Undersøker branntomta

På Hove på Tromøy er utbrent kjøkkenuts­tyr og andre rester etter storbranne­n forrige uke nå sperret inne bak et gjerde.

- Siri Fossing siri.fossing@agderposte­n.no

– Branntomta er sikret, men den er ikke frigitt. Politiet skal fortsatt gjøre noen undersøkel­ser, opplyser daglig leder Terje Stalleland i Hove drifts- og utviklings­selskap.

Det ligger store mengder brannavfal­l, blant annet flere skarpe gjenstande­r, på tomta etter det nedbrente cateringby­gget. Alt er nå sperret inne bak et gjerde.

Brant helt ned

Det var tirsdag formiddag i forrige uke det tok fyr i lokalene til Arendal Catering på Hove. Cateringse­lskapet leide lokalene av drift- og utviklings­selskapet. Bygget var ikke mulig å redde.

– Vi vet fortsatt ikke noe om brannårsak­en, sier Stalleland.

Brannen har skapt store utfordring­er for Sigmund Rose i Arendal catering, både utstyr, mat og ordrebøker forsvant i flammehave­t.

Brannen har også skapt utfordring­er for vannforsyn­ingen på Hove.

Nytt bygg

– Vannforsyn­ingen til husene bak er ødelagt. Så denne uken kommer det en entreprenø­r som skal fikse dette, opplyser Stalleland.

Neste uke kommer det mange barn som skal på leirskole på Hove. Og de trenger vann. Og mat. Stalleland lover at det skal vaere i orden før leirskolen starter.

– Mat skal de få! Vi jobber med å få på plass en løsning på dette nå, sier han som utover våren får rundt 2.200 elever dit på leirskole.

Mye må løses i et kortsiktig perspektiv, men Stalleland tenker også fremover.

– Først må jo politiet og så forsikring­sselskapet bli ferdige med sin jobb, men så må vi begynne å planlegge et nytt bygg.

Det er jo en prosess med søknader og avklaringe­r, men jeg håper vi kan ha et nytt bygg ferdig om to år, sier han.

Svein Johnsen i Agder-politiet opplyser til Agderposte­n mandag ettermidda­g at det pågår en etterforsk­ning, og at det foreløpig ikke er noe nytt å komme med.

 ?? FOTO: SIRI FOSSING ?? BRANNAVFAL­L: Tomta er sikret, men ikke frigitt. Det står mye avfall etter brannen som etter hvert skal ryddes bort.
FOTO: SIRI FOSSING BRANNAVFAL­L: Tomta er sikret, men ikke frigitt. Det står mye avfall etter brannen som etter hvert skal ryddes bort.
 ?? IRENE HEGGE GUTTORMSEN FOTO: ?? BORTE: – Vi vet fortsatt ikke noe om brannårsak­en, sier Terje Stalleland i Hove drifts- og utviklings­selskap. Her fotografer­t mens bygget brant.
IRENE HEGGE GUTTORMSEN FOTO: BORTE: – Vi vet fortsatt ikke noe om brannårsak­en, sier Terje Stalleland i Hove drifts- og utviklings­selskap. Her fotografer­t mens bygget brant.
 ?? FOSSING FOTO: SIRI ?? SPERRET AV: Branntomta i Hove leir er omringet av gjerder.
FOSSING FOTO: SIRI SPERRET AV: Branntomta i Hove leir er omringet av gjerder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway