Agderposten

Dapssiktet­s forsvar signert taushetsav­ta

– Det sier seg selv at han står i en veldig krevende situasjon, sier Joakim Boye.

- Håkon Raa hakon.raa@agderposte­n.no

Han er forsvarer for mannen politiet har siktet for drapet på 35 år gamle apotekansa­tte Miriam Ayres Cea, til Agderposte­n.

I fengslings­møtet på lørdag nektet mannen for straffskyl­d og begjaerte seg løslatt. Han ville heller ikke forklare seg til politiet.

Bak lukkede dører ble det likevel besluttet at mannen varetektsf­engsles i fire uker med brev-, medie- og besøksforb­ud. To av disse ukene vil han også sitte under fullstendi­g isolasjon, besluttet dommerfull­mektig Dette er av politiet begrunnet med en naerliggen­de fare for bevisforsp­illelse gjennom ødeleggels­e av både fysiske spor og materialer, står det i

Maria

Romundstad. kjennelsen.

Ifølge politiet er det også frykt for at siktede kan ødelegge digitale spor i saken.

«Det samme gjelder eventuelle opplysning­er på elektronis­ke enheter tilhørende siktede, hvor retten mener det foreligger en reell mulighet for at siktede vil fjerne informasjo­n på slike enheter.», heter det i kjennelsen.

Har fått politidoku­menter

I kjennelsen vises det til en rekke dokumenter i saken. Flere av disse er klausulert­e, noe som betyr at verken forsvarer eller siktede i utgangspun­ktet har tilgang på disse politidoku­mentene.

Disse kan derimot forsvarer få innsyn i ved å signere en taushetspl­ikt.

Dette innebaerer at siktede ikke kan få videreform­idlet opplysning­ene som fremkommer i disse av sin egen advokat.

– Den muligheten har jeg valgt å benytte meg av i denne saken, så jeg har sånn sett innsyn i politidoku­mentene, bekrefter Boye.

Med dette får forsvarer, i tillegg til innsikt i bevisinnhe­nting, mulighet til å kreve videre etterforsk­ningsskrit­t av politiet, bekrefter politiadvo­kat Vanja Bruvoll.

– Det produseres mye

Siden drapsetter­forskninge­n, som ble innledet like etter at nødanropet kom inn klokken 09.27 tirsdag, har politiet vaert restriktiv­e med å gi ut informasjo­n i saken.

Samme dag ble beredskape­n i Agder hevet mens politiet gikk i gang med en storstilt innsamling av overvåking­smateriale i sentrum.

Siden pågripelse­n torsdag og påfølgende varetektsf­engsling lørdag, vil ikke Bruvoll opplyse om politiets mistanke mot siktede nok en gang er styrket, slik politiet uttalte forrige uke.

Samtidig er det stadig nytt å hente fra allerede innsamlede

 ?? ?? Forsvarer Joakim Boye under lørdagens fengslings­møte i Kristiansa­nd.
Forsvarer Joakim Boye under lørdagens fengslings­møte i Kristiansa­nd.
 ?? FOTO: HÅKON RAA ?? INNSYN: Den drapssikte­de mannens forsvarer, Joakim Boye, bekrefter å ha mottatt politidoku­menter mot å signere en taushetspl­ikt.
FOTO: HÅKON RAA INNSYN: Den drapssikte­de mannens forsvarer, Joakim Boye, bekrefter å ha mottatt politidoku­menter mot å signere en taushetspl­ikt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway