Agderposten

Bagateller er blitt «ekstreme»

Hva har skjedd med oss? Er vi blitt en gjeng pinglete nordmenn som syter og klager over alt på denne jordkloden?

- Froland Tore Konnestad

Jeg mener ikke at alle ting kan settes opp mot hverandre, men når vi tenker på krigen i Ukraina, Gaza og Sudan, ja da var det med undring jeg så på NRK TV torsdag morgen. Reporteren kunne melde at kl. 06.30 naermet det seg hele 1 cm snø i Grimstad! EKSTREMT!

I nyhetssend­ingen kl. 07.30 kunne han opplyse at det naermet seg 2 cm! EKSTREMT! Han hadde selv kontaktet Kristiansa­nd kommune dagen i forveien og fått bekreftet at de var i beredskap, da det denne aprildagen kunne forventes opp mot 5–6 cm snø!

Hujei … Ikke rart det er oransje farevarsel på YR.NO. Folk blir oppfordret til å ha hjemmekont­or og la bilen stå denne dagen. Agderposte­n kunne også melde om vanskelige kjøreforho­ld på veiene denne dagen. Det var da falt hele 3 cm snø!

Ikke bare er det EKSTREMVAE­R på Sørlandet. Ståle Solbakken, trener for det norske fotballand­slaget, nevnte også etter tapet mot Tsjekkia at det var EKSTREMT vanskelig å spille god fotball på en EKSTREMT ujevn gressmatte på Ullevaal stadion. Hujei. Har aldri opplevd en gressplen som EKSTREM ujevn. Om den skulle vaere ujevn for Norge, ja så er den muligens også ujevn for Tsjekkia?

Det ble også nevnt at det var EKSTREMT lenge til neste VM-kvalifiser­ing for fotballand­slaget. Hujei. Hørte også intervju med en friidretts­stjerne som syntes det var en EKSTREMT tung 100-meter. Spesielt de siste 20 meterne på før målgang. Det vil i realiteten si ca. 2 sekunder. Hujei …

Som sagt, ikke alltid riktig å sette ting opp mot hverandre, men mange på denne jordkloden HAR det faktisk EKSTREMT vanskelig. Hvordan oppfatter den oppvoksend­e slekt hverdagen når EKSTREMT misbrukes på denne måten?

Tror vi var heldige vi som vokste opp på 50- 60–70 -80 – tallet, da vi tok dagene som de kom. Ikke var vi EKSTREMT redde for verken 5 cm snøfall, klatre i traer, spille fotball på grus osv., osv. Vi var heller ikke redde for å KJEDE oss innimellom.

Nei, ikke alt var bedre før, men vi klaget mindre på tross av at vi hadde mindre. La oss vise de som VI har ansvaret for, før vi går av vakt, nemlig neste generasjon, at bagateller er ikke EKSTREME. Bagateller er små utfordring­er som vi må takle uten å kalle de EKSTREME.

Som Ole Paus sa det: »Vi har alt, men det er også alt vi har».

 ?? FOTO: HELENE MYRE ?? La oss vise de som VI har ansvaret for, før vi går av vakt, nemlig neste generasjon, at bagateller ikke er EKSTREME, skriver Tore Konnestad.
FOTO: HELENE MYRE La oss vise de som VI har ansvaret for, før vi går av vakt, nemlig neste generasjon, at bagateller ikke er EKSTREME, skriver Tore Konnestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway