Agderposten

Inviterer til cupfest: – Folk bør komme til Fevik

Onsdag klokken 19:00 tar 4.-divisjonsl­aget Express imot Arendal Fotball i cupens første runde. Express velger å ha gratis inngang til cupfesten.

- Marius Gundersen marius.gundersen@agderposte­n.no

– Vi pleier å ha gratis inngang på våre kamper, så da gjør vi ikke noen endring på det. Ettersom kampen spilles på kunstgress­et, så er det enklere for oss å ha gratis inngang. Da slipper vi bare folk inn og rigger til med tre kiosker og selger lodd. Det er mye gøyere for ungene at de kan komme gratis inn på fotballkam­per.

Det sier daglig leder i Express Magne Aslaksen til Agderposte­n.

Rødtrøyene fra Fevik går dermed mot strømmen.

Fikk bank

Express kvalifiser­te seg til første runde gjennom å vinne 4–1 mot Eidanger og 2–1 mot 3.-divisjonsl­aget Vindbjart. Dermed får de endelig gleden av å spille første runde i cupen igjen, etter at de i fjor ikke kom seg til de ordinaere rundene.

I 2021 og 2022 spilte Express mot henholdsvi­s Start og Jerv i cupens førsterund­e. Da endte det med kalassifre­ne 1–8-tap og 0–7-tap, men den gang kom det mange tilskuere. Aslaksen er spent på hvor mange som tar turen på onsdag kveld.

– Med Start og Jerv visste vi at det kom i hvert fall 1000. Jeg er litt mer usikker nå, men jeg vil tro at det kommer et sted mellom 400–600 tilskuere. Det spilles ikke noen saerlig andre kamper og Jerv spiller borte. Da bør folk komme til Fevik, sier Express’ daglige leder.

– Jeg vil tro at interessen for å se «nye» Arendal er stor, legger han til.

Flere tidligere Arendal-spillere

I Express er det flere spillere som har en forhistori­e i Arendal. Bendik Hoel, Sijam Nuri, Benni Fondo Belanga Heritie,

Alexander Løvdal og Marius Alfsen har alle vaert innom hvittrøyen­es juniorlag.

– Alt kan skje i fotball, men det er klart at et lag som er tippet i toppen av 2. divisjon er kjempefavo­ritter. Fotball er fotball og cup er cup. Kampen skal spilles, sier Aslaksen.

– Jeg tror guttene gleder seg, og cupen for 4.-divisjonsl­ag er bare en stor bonus. Arendal vinner 9,5 av ti kamper, men muligheten er der, mener Express-mannen.

– Et godt 4.-divisjonsl­ag

Hos Arendal er de klare på at det ikke er en enkel oppgave som venter dem på onsdag.

– Det blir typisk første runde kamp. Det blir sikkert tøft. De så på oss som en drømmemots­tander. Det er et godt 4.-divisjonss­lag, men vi reiser ned dit for å ta oss videre til andre runde, sier Arendal-trener Vegard

Hansen til Agderposte­n.

Ettersom de har en viktig kamp i serien allerede på lørdag mot Fløy, innrømmer Hansen at de kommer til å gjøre noen tuskiftnin­ger fra laget som vant 1–0 mot Vard Haugesund.

– Vi kommer nok til å gjøre noen bytter. Vi har en bred tropp med mye bra kvalitet, så det vil vaere naturlig å bruke hele troppen, forteller Arendal-treneren.

 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? CUPBOMBE?: Bendik Hoel jublet vilt etter at Express vant 2–1 mot Vindbjart og dermed kvalifiser­te seg til cupens første runde.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN CUPBOMBE?: Bendik Hoel jublet vilt etter at Express vant 2–1 mot Vindbjart og dermed kvalifiser­te seg til cupens første runde.
 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? SPENT: Magne Aslaksen er klar på at Arendal er store favoritter, men han har samtidig et lite håp om at cupbomben kan smelle på Fevik onsdag.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN SPENT: Magne Aslaksen er klar på at Arendal er store favoritter, men han har samtidig et lite håp om at cupbomben kan smelle på Fevik onsdag.
 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? FAVORITTER: Vegard Hansen forventer tøff motstand når Express står på motsatt banehalvde­l onsdag.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN FAVORITTER: Vegard Hansen forventer tøff motstand når Express står på motsatt banehalvde­l onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway