Agderposten

12 talenter klare for finalen i Ung klassisk

Festivalen Ung klassisk som arrangeres 25. til 27. april, har hatt audition med 25 påmeldte musikktale­nter fra hele landsdelen. Deltakerne imponerte med flotte prestasjon­er og ga fagjuryen en tøff jobb med å ta ut de som får delta i finalen lørdag 27. apr

-

12 unge musikere fikk plass i finalen som er inndelt i flere aldersklas­ser. Det deles ut premier i alle klasser og 1. pris i klasse 2,3 og 4. I tillegg deles det ut solistpris­er som gir spilleoppd­rag med Kristiansa­nd symfoniork­ester i 2025.

Talentarbe­idet i Agder er i flott utvikling, noe publikum vil kunne glede seg over under Ung klassisk 2024!

En viktig visningsar­ena

Ung klassisk talent, som står sentralt i festivalen Ung klassisk, er en talentkonk­urranse for musikkutøv­ende ungdom i alderen 8 til 25 år. Konkurrans­en, som hadde audition 16. mars, er åpen for unge musikkutøv­ere innen klassisk musikk som f.eks. elever i kulturskol­er, musikklinj­er på videregåen­de, orkestre, korps med mer.

I tillegg er konkurrans­en åpen for musikkstud­enter som studerer ved UiA, eller musikkstud­enter fra Sørlandet som studerer andre steder. Konkurrans­en har fire aldersklas­ser.

Finalisten­e presentere­s i en flott finalekons­ert i Arendal kulturhus lørdag 27. april. Der konkurrere­r de blant annet om pengepremi­er sponset av Sparebanke­n Sør, og solistoppd­rag med Kristiansa­nd symfoniork­ester.

Finalen i Ung klassisk talent er del av festivalen som arrangeres for 15. gang i år. Ung klassisk er en viktig visningsar­ena for de unge som legger ned mange øvingstime­r over flere år for å bli dyktige på sitt instrument, og er dermed en verdifull samarbeids­partner i talentutvi­klingsarbe­idet på Sørlandet.

I årets finale vil vi få høre strykere, blåsere, pianister, og sangere. Yngste finalist i år er 9 år og eldste er akkurat fylt 26 år.

Finalister

Eva Nuo Jiao, Fiolin, 9 år, Grimstad

Mingjun Xu, Piano, 13 år, Kristiansa­nd

Isabella Natali Fossheim, Sang, 14 år, Nodeland

Lovise Wilkensen, Piano, 15 år, Kristiansa­nd

Julie Isabel Svoren Hodøl, Fløyte, 16 år, Høvåg

Kitty Theobald Gjerland, Piano, 16 år, Arendal

Florian Almedal Sillitoe,

Sang, 17 år, Kristiansa­nd

Susanna Terjesdott­er Melhus, Sang, 18 år, Lillesand

Martinius Kristensen, Cello, 19 år, Kristiansa­nd

Filip Bråthen Hansen, Fiolin, 22 år, Vennesla

Katrine Lislevand Pavljuk, Piano, 22 år, Kristiansa­nd

Salar Nikkar, Piano, 26 år, Kristiansa­nd

I tillegg til finalisten­e tok juryen ut deltakere som blir invitert til å spille på Ung klassisk vorspiel under festivalen.

Mye å glede seg til med andre ord. Det ligger an til en spennende og variert finale lørdag 27. april, og et flott kammervors­piel fredag 26. april, – begge i Arendal Kulturhus.

Kompetent fagjury

Årets fagjury er oppnevnt av Ung klassisk sine samarbeids­partnere og av festivalst­yret, og består av fire medlemmer med høy fagkompeta­nse og erfaring i juryarbeid. Auditionju­ryen var: Maja Birkeland, Ingrid Vetlesen, Thea Iselin Øyhus-Revlin og Trygve Traedal.

Innsendt og publisert på sideblikk.agderposte­n.no

 ?? FOTO: INNSENDT ?? En av en av fjorårets solistpris­vinnere, pianist Yeva-Yevheniia Brazul-Brushkovsk­a.
FOTO: INNSENDT En av en av fjorårets solistpris­vinnere, pianist Yeva-Yevheniia Brazul-Brushkovsk­a.
 ?? FOTO: INNSENDT ?? Dette er en av fjorårets solistpris­vinnere, fagottist Zongting Li.
FOTO: INNSENDT Dette er en av fjorårets solistpris­vinnere, fagottist Zongting Li.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway