Agderposten

– Sånn kan vi ikke ha det

Stemningen og tonen mellom politikern­e i bystyret baerer fortsatt preg av det heftige dramaet rundt Inger Hegnas avskjed fra stillingen som kommunedir­ektør.

- Stein Kåre Kristianse­n redaksjone­n@agderposte­n.no

Kommunesty­ret var tirsdag kveld samlet til det første møte etter all dramatikke­n på det lukkede bystyremøt­et i forrige uke.

På det møtet vedtok et knapt flertall den omstridte sluttpakka til Inger Hegna. Til heftige protester fra en samlet opposisjon, som ikke minst reagerte sterkt på den lukkede prosessen, og alt hemmeligho­ld og uklarhet om den egentlige årsaken til avskjeden.

De snakket intenst om manglende tillit og varslet lovlighets­kontroll av vedtaket.

Splittet

– Vi har et splittet bystyre. Det lønner seg sjeldent å ha et samarbeids­klima som er så polarisert, sa opposisjon­sleder Ander Kylland fra Frp til Agderposte­n sist lørdag.

Han kalte situasojon­en et utrolig dårlig utgangspun­kt.

– Nå må vi videre. Vi kan ikke ligge i krig med hverandre for alltid, sa Kylland.

– Hvordan opplevde du tonen og stemningen var på møtet tirsdag kveld?

– Det er som det pleier å vaere. Vi blir korrigert og irettesatt hele tiden, svarer Kylland.

Han frykter at det blir krevende å finne sammen om saker fremover.

– Det er en ovenfra og nedholdnin­g fra posisjonen­s side til opposisjon­en som jeg reagerer på, sier Kylland.

Tar tid

Også Høyres Haagen Poppe mener tonen kunne vaert bedre.

– Vi må komme oss videre, men det vil nok ta tid før vi kan sette oss ned med posisjonen og vaere upåvirket av det som har skjedd, sier Poppe til Agderposte­n.

– Det vil ta tid før vi er der vi var før, legger han til

Etter selv å ha fått en kraftig irettesett­else av ordfører Robert C. Nordli for å dra inn avskjeden av Inger Hegnas i en kort replikk, sier Poppe at det er altfor mye irettesett­elser i bystyret.

– Ordføreren har brukt posisjonen sin til å irettesett­e langt mer enn nødvendig. Det går uforholdsm­essig mye tid på formalitet­er og irettesett­elser, mener Poppe.

– Og så er det veldig lite rom for glimt i øyet, sier han.

Behov

Ordfører Robert C. Nordli erkjenner at han ved flere anledninge­r tirsdag kveld hadde behov for å irettesett­e medlemmer av bystyret.

Han reagerer blant annet sterkt på at enkelte folkevalgt­e i bystyresal­en trekker fram og argumenter­er mot uttalelser fra folk som ikke er til stede i salen og kan svare for seg.

Og på det han oppfatter som andre usaklighet­er i debatten.

– Sånn kan vi ikke ha det. Det er ikke sånn det skal vaere i bystyret, slår Nordli fast.

– Så ser jeg at noen ikke tar til seg irettesett­elsene og er uenige. Det tar jeg til etterretni­ng.

– Hvordan opplever du stemning og samarbeids­klima i bystyret nå?

– Samarbeids­klimaet er det vel opp til hver enkelt å bedømme. Men jeg tror vi etter hvert skal få til gode løsninger sammen, sier ordføreren.

Trivdes

Karl Mork var frem til forrige uke kommunalsj­ef i Arendal. Og trivdes godt med det.

Tirsdag kveld deltok han for første gang som konstituer­t kommunedir­ektør i bystyret. – Hvordan var det?

– La meg først si at jeg skulle ha ønsket at vi ikke hadde vaert i denne situasjone­n. Men det er klart at det er veldig interessan­t å sitte i bystyresal­en og følge den politiske debatten, svarer Mork.

– Hvordan opplever du stemningen og samarbeids­klimaet i salen?

– Der er det dyktige og erfarne politikere som klarer å håndtere politisk uenighet. Jeg opplever dem som saklige, sier Karl Mork.

 ?? FOTO: STEIN KÅRE KRISTIANSE­N ?? IRETTESETT­ER: Ordfører Robert C. Nordli reagerer på enkelte representa­nters opptreden på talerstole­n i bystyret.
FOTO: STEIN KÅRE KRISTIANSE­N IRETTESETT­ER: Ordfører Robert C. Nordli reagerer på enkelte representa­nters opptreden på talerstole­n i bystyret.
 ?? FOTO: STEIN KÅRE KRISTIANSE­N ?? IRETTESATT: Høyres Haagen Poppe ble selv irettesatt av ordføreren i bystyret tirsdag kveld, og sier at det irettesett­es for mye.
FOTO: STEIN KÅRE KRISTIANSE­N IRETTESATT: Høyres Haagen Poppe ble selv irettesatt av ordføreren i bystyret tirsdag kveld, og sier at det irettesett­es for mye.
 ?? FOTO: STEIN KÅRE KRISTIANSE­N ?? OVENFRA OG NED: Anders Kylland (Frp) reagerer på hvordan posisjonen møter opposisjon­en.
FOTO: STEIN KÅRE KRISTIANSE­N OVENFRA OG NED: Anders Kylland (Frp) reagerer på hvordan posisjonen møter opposisjon­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway