Agderposten

Fra barnehage til svømmehall

Kommunedir­ektøren har nå bestemt seg for hvor den nye og sterkt etterlengt­ede svømmehall­en i Grimstad bør ligge.

- Stein Kåre Kristianse­n stein.kare.kristianse­n@agderposte­n.no

Det har lenge vaert klart at det er behov for en ny, større og mer moderne svømmehall i Grimstad.

Svømmehall­en på Levermyr er gammel, nedslitt og har for dårlig kapasitet.

Kommunen har derfor lenge arbeidet med planene om å bygge en ny, og har allerede bestemt at den skal plasseres på en av flere aktuelle tomter i Campus-området.

Nå har kommunedir­ektøren bestemt seg for hvilken.

– Kommunedir­ektøren har vurdert utvikling av egen tomt som mest hensiktsme­ssig, skriver kommunedir­ektøren i et saksfremle­gg til politisk behandling.

Tønnevolds­kogen

Og tomta kommunedir­ektøren peker på er der den nå nedlagte Tønnevolds­kogen barnehage ligger.

– Ved å legge svømmehall­en til kommunens egen tomt, har man kontroll på tomtekostn­aden. Å beslutte lokaliseri­ng på en tomt hvor kommunen ikke har sikret seg eierskap, vil innebaere kostnadsri­siko og vil kunne sette kommunen i en vanskelige­re forhandlin­gsposisjon, skriver kommunedir­ektøren.

– Kommunens tomt er vurdert godt egnet for ny svømmehall, både størrelses­messig og fordi den ligger på kollektiva­ksen, heter det videre i saksfremle­gget.

– Den solvendte beliggenhe­ten vil også kunne legge til rette for å høstegode energiog miljømessi­ge løsninger, mener kommunedir­ektøren.

Privat aktør

I saksfremle­gget går det dessuten fram at den private aktøren Grøm Eiendom AS eier nabotomta, og har planer om å oppføre et hotell.

– Det pågår en samlet detaljregu­lering for begge tomtene, skriver kommunedir­ektøren.

Kommunedir­ektøren konkludere­r altså med å anbefale at svømmehall­en realiseres i Campus-området ved å utvikle egen eiet tomt.

– Kommunedir­ektøren vurderer det fordelakti­g å samarbeide om utvikling av nabotomta til kommunens tomt. For å unngå at tomteareal­et skal fremstå som en byggeplass over flere år, ønsker kommunedir­ektøren å kunne samkjøre prosessen med byggingen og etablering­en av hotellet på nabotomten, står det i saksfremle­gget.

– Tidsaspekt­et knyttet til gjennomfør­ing og de kostnadsme­ssigesyner­gieffekten­e ved en samtidig utvikling ansees fordelakti­g, mener kommunedir­ektøren.

Kommunedir­ektøren understrek­er også at en svømmehall er et kapitalkre­vende prosjekt.

– Det finnes ulike finansieri­ngskilder som vil bli naermere utredet. Kommunedir­ektøren vil kartlegge alle muligheter for økonomisk prosjektst­øtte som kan avlaste kommuneøko­nomien, skriver han.

– Finansieri­ngskildene vil avhenge av gjennomfør­ingsmodell, og de ulike gjennomfør­ingsmodell­ene er ikke ferdig utredet per dags dato, skriver kommunedir­ektøren.

Forslaget om å plassere den nye svømmehall­en skal opp til politisk behandling neste uke i Oppvekst- og Utdannings­utvalget, og til endelig avgjørelse i kommunesty­remøtet 24.april.

 ?? FOTO: GRIMSTAD KOMMUNE ?? NEDLAGT: Tønnevolds­kogen barnehage er nedlagt, nå er det foreslått en annen bruk av tomta.
FOTO: GRIMSTAD KOMMUNE NEDLAGT: Tønnevolds­kogen barnehage er nedlagt, nå er det foreslått en annen bruk av tomta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway