Agderposten

Vi må tørre å snakke om lokale bidrag til et eventuelt folkemord

Når en som er folkevalgt for Senterpart­iet velger å gå på talerstole­n i Arendal og si at partiet Rødt burde holde seg for gode til å sette spørsmålst­egn ved naeringspr­isen til Kitron og det etiske rundt dette, må vi si det gjør oss både skremt og trist.

- Bystyrerep­resentant Rødt Arendal og fylkeslede­r Rødt Agder Laetif Akber og Tom Hausland

Hun fremstille­r det som et angrep på arbeidstak­erne på Kitron til tross for at hun som klubbleder og ansatt i bedriften hadde fått en henvendels­e fra Rødt med klar beskjed om at dette ikke handlet om de ansatte, men om hva ledelsen velger å selge og ikke minst til hvem.

Rødt heier på alle arbeidstak­ere, også alle de flotte menneskene som jobber på Kitron. Men i motsetning til representa­nten fra Senterpart­iet

mener vi det likevel er viktig å sette søkelyset på det etiske rundt dette.

Så det vi sitter igjen å lurer på er:

– Mener representa­nten at en lokal bedrift selger deler til F-35 jagerflyen­e som regner bomber over Gaza og dreper kvinner og barn i tusentalle­t er så ubetydelig at det ikke burde bli satt spørsmålst­egn ved?

- Mener folkevalgt­e at man kan tilsideset­te problemati­kken med et potensielt bidrag til et folkemord kun fordi bedriften også gjør mye bra? Skal man ikke kunne vurdere etikken i dette, saerlig når det kommer til symbolske handlinger som en pris?

- Er ikke Arendal sin befolkning tjent med å vite hva lokale bedrifter er med på å produsere og konsekvens­ene av dette? Som jeg sa fra talerstole­n er det utrolig viktig i alle henseender og tenke på etikk og moral etter vårt syn.

Nå svarte ordfører greit på interpella­sjonen ved at i mandatet til de som delte ut prisen sto det ikke noe om etikk og moral, og de hadde derfor følgelig ikke hatt dette med i vurderinge­n.

Vi i Rødt syns dette er beklagelig, og vil i fremtidige saker av samme natur oppfordre til at etikk og moral blir en del av vurderinge­n.

For Rødt er det helt uakseptabe­lt at lokalprodu­serte våpen og våpensyste­mer bidrar til Israels militaere handlinger mot det palestinsk­e folk.

 ?? FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL ?? For Rødt er det helt uakseptabe­lt at lokalprodu­serte våpen og våpensyste­mer bidrar til Israels militaere handlinger mot det palestinsk­e folk, skriver Laetif Akber og Tom Hausland (Rødt).
FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL For Rødt er det helt uakseptabe­lt at lokalprodu­serte våpen og våpensyste­mer bidrar til Israels militaere handlinger mot det palestinsk­e folk, skriver Laetif Akber og Tom Hausland (Rødt).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway