Agderposten

Flyttede kamper og sterk seier

Årets lokalfotba­llsesong har begynt å rulle. Først ut er 4. divisjon, som startet forrige uke.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Der var det Trauma som åpnet ballet med en uavgjortka­mp mot Randesund onsdag i forrige uke.

Kampen på Tromøya endte 1–1 etter to scoringer i første omgang.

Balal Arezou sto for hjemmelage­ts mål.

Fredag skulle Express spilt mot Våg, men dommeren valgte å flytte kampen én dag på grunn av baneforhol­dene. Kampen ble dermed spilt lørdag.

Felix Eriksen sendte Våg i ledelsen i første omgang, mens Ole Kristian Fuglestad og Mathias Syversen økte ledelsen for bortelaget.

Daniel Lønning reduserte for Express, men Kevin Hansen fastsatte resultatet til 4–1 helt på tampen.

Bendik Hoel ble også utvist for Express i sluttminut­tene, etter to gule kort.

Sterk seier

Mandag ble det spilt tre lokale kamper.

Der leverte Birkenes et knallsterk­t resultat, også det i en snø-utsatt kamp, da de slo Donn, som rykket ned fra 3. divisjon i fjor, med 3–2.

Lukas Stordal og debutant Kristoffer Vaeting ga Birkenes ledelsen i første omgang. Jacob Just reduserte for Donn før pause, før Stian Ingebreths­en utlignet etter 70 minutter.

Men ti minutter før slutt fikk Birkenes seieren, da Tallal Mohamed satte inn 3–2.

På Kringla møtte Froland Giv Akt fra Lindesnes.

Der sto det 1–1 til pause, etter et mål av Knut Stian Andersen og et selvmål fra Froland.

I den andre omgangen var Froland best, og Andersen, Joachim Råna og Kasper Jørgensen sørget for at frolending­ene vant 4–1.

Tap for rekruttene

Jerv 2 møtte Flekkefjor­d på Levermyr, og det så lenge ut til å bli et godt resultat for rekruttene.

To mål fra Ludvig FrøynaLeiv­ann og ett fra Rayyan Echkantena, sørget for at Jerv 2 ledet 3–2 til pause.

Men i andre omgang var det Flekkerøy som satte to mål like etter timen spilt og tok ledelsen. Helt på tampen fastsatte Runar Hansson resultatet til 5–3 til Flekkerøy. Jervs Fredrik Sandberget ble utvist like før full tid.

Lokalfotba­llen ruller videre denne uka, og da sparkes både 5. og 6. divisjon i gang.

?? FOTO: HELGE N. OLSEN ?? TAP: Express, her ved Bernard Twumasi og Jim Eriksen Skårdal (med ryggen til) åpnet sesongen med tap, hjemme mot Våg.
 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? JUBEL: Birkenes kunne juble for seier mot Donn. Her fra en kamp i fjorårsses­ongen.
 ?? FOTO: HELGE N. OLSEN ?? TØFT: Express fikk det tøft mot Våg i første serierunde.