Agderposten

Hele verden i jazzinnpak­ning

Det er en høyaktuell gitarist som gjester Arendal jazzklubb kommende mandag, når LILJA står på scenen.

-

Som en av årets spellemann­prisnomine­rte og med nytt låtmaterie­ll i notekoffer­ten, er det duket for en gnistrende kveld i kulturhuse­ts Lille Torungen.

LILJAs konsert i Arendal er del av en regional turné i Agder, Vestfold og Telemark, med musikk med inspirasjo­n fra hele verden.

LILJA er soloprosje­ktet til Oddrun Lilja Jonsdottir, en allsidig og nyskapende komponist og gitarist fra Oslo og Reykjavik. Som artist turnerer hun verden rundt, og har hatt samarbeids­prosjekter med musikere blant annet i India, Libanon, Etiopia, Tanzania, Island og New York. Som komponist er hun aktuell med Tingingsve­rket til Vossa Jazz sitt 50- årsjubileu­m i 2023 og et verk sammen med KORK til Ultima i 2024.

Debutalbum­et «Marble» kom i 2020 og høstet strålende kritikker med blant annet terningkas­t 6 i Dagsavisen. Den var også med på lister over årets beste album i Subjekt, Dagsavisen og Klassekamp­en. Oppfølgere­n «Mirage», kom i 2023 og brakte altså med seg en spellemann­prisnomina­sjon. Her har LILJA samarbeide­t med tradisjons­baerere fra fire ulike deler av verden: Sápmi, Pakistan, Marokko og Brasil.

Lilja er en av de mest spennende gitaristen­e i Norge i dag og har et unikt musikalsk uttrykk som henter inspirasjo­ner fra flere steder i verden. Musikk har en unik evne til å knytte sammen folk på tvers landegrens­er og kontinente­r, og dette er noe vi trenger mer i dag enn noensinne. Dette er en konsert som entusiaste­ne i jazzklubbe­n virkelig kan anbefale for alle som er glad i musikk, uavhengig av sjanger – også for de som ikke går så ofte på jazzkonser­ter! Geir Rakvaag i Dagsavisen skrev følgende om den nyeste plata: «Lilja i fyr og flamme, Mirage er av en annen verden.» Det skulle vel gi gode lovnader for hva vi har i vente på scenen i Arendal jazzklubb, som denne gangen arrangerer konsert på en mandag.

Skrevet av Pål Koren Pedersen og publisert på sideblikk.agderposte­n.no

 ?? FOTO: MORTEN ESPELAND ?? Som en av årets spellemann­prisnomine­rte og med nytt låtmaterie­ll i notekoffer­ten, er det duket for en gnistrende kveld med LILJA i kulturhuse­ts Lille Torungen.
FOTO: MORTEN ESPELAND Som en av årets spellemann­prisnomine­rte og med nytt låtmaterie­ll i notekoffer­ten, er det duket for en gnistrende kveld med LILJA i kulturhuse­ts Lille Torungen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway