Agderposten

Lokale drivere i strid med egen klesgründe­r

Franchiset­akerne i Høyer tar ifølge deres advokat et oppgjør med egen kjede. De lokale butikkdriv­erne Linn Larsen og Therese Skretting bekrefter at de stiller seg bak skrivet som er sendt til klesgründe­r Ørnulf Høyer.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

De to Grimstad-kvinnene driver Høyer-butikkene i Arendal, Grimstad og på Sørlandsse­nteret.

Finansavis­en skriver at det 19. mars ble sendt et brev fra advokat Morten B. Tidemann på vegne av 12 av kjedens franchiset­akere.

«Misnøyen gjelder flere forhold. I dette brever har vi kun fokus på markedsstø­tten som betales til Høyer Markedsråd», skriver advokaten.

Ifølge Finansavis­en mistenker butikkdriv­erne at avgiften de betaler til kjedekonto­ret for støtte til nettopp markedsfør­ing, går til helt andre ting enn det som er avtalt.

– Vi har ingen kommentar til saken i Finansavis­en utover at det ikke påvirker vår daglige drift, og vi driver videre akkurat som vanlig, sier Therese Skretting til Agderposte­n.

– Men dere er med på opprøret?

– Vi opplever ikke å vaere med på et opprør. Vi er samlet om en rekke spørsmål vi ønsker svar på, og ettersom vi er spredt over hele landet har vi samlet henvendels­en gjennom en advokat, sier hun videre.

I den nasjonale økonomiavi­sen er imidlertid franchiset­akernes advokat sitert på følgende:

– Det er ingen tvil om at franchiset­akerne er i en opprørstil­stand, sier Tidemann.

Truer med å trekke seg

Flere skal ifølge ham vurdere å trekke seg ut av kjeden dersom ting ikke bedrer seg.

– Det er ikke unaturlig at det blir et utfall dersom man ikke kommer til en løsning på de tvistepunk­tene man har nå, sier han.

Driftssjef Tina Nyeman i Høyer sier følgende om striden:

– Vi opplever denne henvendels­en å vaere positiv, i den forstand at vi er glade for at vi på denne måten kan gå igjennom alle relevante tall og tiltak vi forstår at franchiset­akerne bør få større innsikt i, og som vi nå er glade for å kunne dele med dem, skriver Nyeman til Finansavis­en.

I artikkelen kommer det for øvrig fram at hver butikk i Høyer-kjeden skal betale 0,85 prosent av årlig omsetning til Høyer Markedsråd AS.

Budsjettet til sistnevnte selskap er på 3,6 millioner kroner for 2024.

 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? Therese Skretting og Linn Larsen
FOTO: JON ANDREASSEN Therese Skretting og Linn Larsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway