Agderposten

På konsert til inntekt for barneavdel­ingen på sykehuset

Jeg var så heldig å bli spurt om å holde en appell.

- Inger Brokka de Ruiter (SV)

Det var en fantastisk opplevelse i Barbu kirke fredag 5. april. Susanne Antonsen og Sindre Eriksen hadde sammen med koret Divas, Lisa-Marie Lunde Bygland og Solveig Andersen ordnet en hyllestkon­sert til inntekt for barneavdel­ingen på sykehuset.

Med latter, alvor og sang fikk barneavdel­ingen vår den hederen som den fortjener. Jeg var så heldig å bli spurt om å holde en appell. De fleste av oss som bor i Arendal og øst i fylket, er glade og takknemlig­e for vår kjaere barne- og ungdomsavd­eling. Ikke bare er vi glade for at den er i Arendal, men også for alt det den rommer. Som resten av det politiske miljøet i Arendal, er jeg opptatt av å forsterke og videreutvi­kle denne viktige arbeidspla­ssen, men mest av alt stedet hvor barn og unge får kompetent, god og trygg behandling og omsorg.

jeg også kjent dette på kroppen. Min gutt har i livet sitt vaert en del på barneavdel­ingen. Vi har til og med vaert der en julaften i nissepysja­mas. Vi er mange som bor i Arendal og mange som bor rundt oss, som er helt avhengig av naer og god helsehjelp. Så er det noen som bare trenger det én eller to ganger i

Som mamma har

livet. Uansett behov – når man da som barn, ungdom, mamma eller pappa er på det mest sårbare, for sykdom gjør oss nettopp det – sårbare. Ja, da er Ole Brumm-figuren på veggen, akvariet, pianoet, sklia (som min gutt nekter å akseptere at han er blitt altfor stor til) og de kjente bildene på veggene, en trygghet. Men mest av alt er de ansatte tryggheten. Trygghet for at de er dyktige fagfolk, men også trygghet for at de brenner for barn og unge.

Så vil jeg gi en hyllest til de virkelige heltene. De barna og de ungdommene som sliter med sykdom og smerte. Håp og frykt. Glede og sorg. Fremgang og tilbakefal­l. Dere er sterke, dere. For som diktet til Naja E. Jensen lyder: Å vaere sterk er ikke å løpe raskest, å hoppe lengst eller å løfte tyngst. Å vaere sterk er ikke å alltid vinne. Å alltid ha rett eller alltid vite best. Å vaere sterk er å se lyset når det er som mørkest. Slåss for noe du tror på. Selv om man ikke har flere krefter igjen. Se sannheten i øyene selv om den er hard.

Varaordfør­er i Arendal

 ?? FOTO: SOLVEIG ANDERSEN ?? Det var en fantastisk opplevelse i Barbu kirke fredag 5. april, skriver Inger Brokka de Ruiter (t.v.). Her sammen med en av arrangøren­e, Susanne Antonsen.
FOTO: SOLVEIG ANDERSEN Det var en fantastisk opplevelse i Barbu kirke fredag 5. april, skriver Inger Brokka de Ruiter (t.v.). Her sammen med en av arrangøren­e, Susanne Antonsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway