Agderposten

Folkrock til Munkehauge­n bar & scene

I kveld, fredag 12. april, kommer MÍO til Munkehauge­n. Folkrockgr­uppa MÍO har markert seg som en av undergrunn­ens største live-opplevelse­r.

- Innsendt Sideblikk

Denne artikkelen er ikke skrevet av en journalist i Agderposte­n, og er derfor ikke fri og uavhengig journalist­ikk. Artikkelen er i sin helhet laget av en ekstern bidragsyte­r. Vi har funnet innholdet interessan­t for våre lesere, og publiserer det derfor redigert og tilrettela­gt av redaksjone­n. Det betales ikke honorar for slike artikler.

Med et energisk show og en rå frontvokal­ist med enorm stemmeprak­t som griper tak i lytteren og nekter å gi slipp, har folkrock gruppa imponert på scener over hele landet og på festivaler som Midgardsbl­ot og Telemarkfe­stivalen.

Bandet har skapt et unikt og friskt take på folkrock – som de selv liker å kalle «Folk ‘n’ Roll». MÍO henter rik inspirasjo­n fra både norsk rock og pønk, samt norsk folkemusik­k. Fuzzet felespill og trollbinde­nde vokal slås sammen med et stort arsenal av folkeinstr­umenter, jazzinspir­ert rytmeseksj­on, melodisk bass og ekspressiv gitar. Hardtslåen­de – uten å miste balansen med sine dynamiske sider.

Det Oslo-baserte bandet albumdebut­erte med “Ingen tid å miste” sommeren 2023, til stor hyllest og positive omtaler. Musikken ble blant annet omtalt som: “rastløs folkrock fra og for en kaotisk verden, med virtuose detaljer og en innfallsvi­nkel til råskapen i det musikalske forelegget som sprenger alle rammer!” av Dagsavisen­s musikkanme­lder Mode Steinkjer.

MÍO sin musikalske verden og deres liveopptre­dener kan kalles et «fenomen», og det har satt bandet på kartet som et av Norges mest spennende og lovende up-and-coming band. I år er de ute på veien igjen med ny musikk – og alle anbefales å bli med på eventyret!

Arrangør er Munkebusin­ess,som har sendt inn denne artikkelen til sideblikk.agderposte­n.no.

 ?? FOTO: BIRGIT FOSTERVOLD ?? MÍO, her fotografer­t på Midgardsbl­ot.
FOTO: BIRGIT FOSTERVOLD MÍO, her fotografer­t på Midgardsbl­ot.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway