Agderposten

«Fersken-Arild» frikjent i retten

56-åringen har blånektet for at han brukte mobiltelef­onen mens han kjørte. Nå har Agder lagmannsre­tt avsagt dom.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Da ankesaken i Agder lagmannsre­tt var avsluttet tirsdag var det en forsiktig optimistis­k Arild Årmot (56) som pratet med Varden.

– Jeg tenker at det er mye her som taler i min favør og kommentare­r blant vitner som jeg synes styrker min sak. Men aktor har jo et helt annet syn på det, konstatert­e 56-åringen da.

– Begge er overbevist

Dagen etter har Agder lagmannsre­tt avsagt dom i saken der Årmots ord og politiets ord har stått steilt mot hverandre.

Politiet har stått fast på at Årmot brukte sin telefon på ulovlig vis da de så han kjøre oppover Kongsbergv­eien på E134 i Notodden 31. mai i fjor, noe aktor – politiadvo­kat Magnar Andersen var tydelig på i sin prosedyre i lagmannsre­tten tirsdag.

Andersen viste blant annet til at begge polititjen­estemennen­e er trent og drillet i oppgavene de utfører.

– I dette tilfellet er begge overbevist. De har begge sett at han holdt mobiltelef­onen. Ingen av dem er i tvil. Han har brutt forskrifte­n for bruk av mobiltelef­on i bil, fastslo aktor i retten og la ned påstand om at Årmot må betale en bot på 12.000 kroner – subsidiaer­t sone tolv dager i fengsel.

– Kan ikke utelukkes

Agder lagmannsre­tt gir ikke aktor medhold.

I den ferske dommen, som Varden har fått innsyn i, heter det blant annet:

– Trass i politibetj­entenes forklaring, har lagmannsre­tten etter den samlede bevisførse­len kommet til at det foreligger en slik rimelig og fornuftig tvil, som gjør at lagmannsre­tten ikke kan utelukke siktedes (Årmots red.anm.) forklaring.

Av dommen framgår at lagmannsre­tten ikke kan utelukke Årmots forklaring om at han bare flyttet på telefonen og ikke tok opp telefonen for å se på den, eller lese tekst av noe slag.

– Å flytte på telefonen innebaerer ikke bruk av mobiltelef­onens funksjoner, og er således ikke bruk av telefonen, fastslår Agder lagmannsre­tt.

Dommen, som er signert av to lagdommere og fem meddommere, er enstemmig.

Arild Årmot er ikke uventet svaert glad for hvordan sagaen, som ble innledet med spising av små fersken i en Tesla, har endt.

– Nå går jeg litt rundt i stua her og kjenner at det bruser i kroppen. Jeg følte at jeg hadde en god sak, men har på ingen måte vaert sikker. Dette var ukjent terreng for meg, sier Årmot da Varden tar kontakt.

Årmot forteller at han har fått mange kommentare­r etter at han valgte å stå fram med sin historie. Han er spesielt glad for én ting:

– At dommen er enstemmig gjør meg ekstra glad. Jeg er veldig fornøyd, sier Årmot som utvilsomt også har mer å glede seg over. Seinere denne måneden gifter han seg nemlig med sin utkårede som han altså var på vei til den etter hvert så kjente maikvelden for snart et år siden.

– Hva sier din kommende hustru om det som har skjedd?

– Hun var ikke så fornøyd med at jeg sto fram i avisa og mente jeg kunne tape saken på grunn av det. Men nå blir hun glad. Hun sa nemlig også at hvis jeg tapte saken, blir det begrenset bryllupstu­r, sier Årmot muntert.

– Så nå blir det full bryllypstu­rpakke?

– Ja, det kan du vaere sikker på …

– Sist jeg sjekket var det 70 som hadde meldt seg interesser­t. Det er kjempegøy. Nå venter vi bare på å få ut totalentre­prisen og få inn tilbudene så vi får vite hvor mye det kommer til å koste, sier Børre Githmark, mannen bak hele prosjektet og medeier i selskapet Møllerheia 5.

Stor interesse

Det åtte etasjer store bygget skal romme 11 leilighete­r og oppføres for å finansiere rehabilite­ringen av den gamle metodistki­rken som blir liggende i forkant.

Eiendomsme­gler Krogsveen, som selger prosjektet, melder at en leilighet er solgt allerede. Det er den Githmark selv skal ha.

Venter på pris

– Jeg skal jo bo her selv i tredjeetas­jen, og så selger vi elleve leilighete­r ved siden av. Det er her fremtiden min ligger, sier Githmark.

Han forteller om leilighete­r der heisen går rett inn i leilighete­ne og en takveranda med badstue og utsikt over Galtesund og selskapslo­kaler i den gamle kirken over to etasjer.

Men prisen for leilighete­ne er ikke klar.

– Det blir ikke billige leilighete­r, men prisnivået må vi se på når tilbudene kommer inn. Vi merker at det er manko på leilighete­r i sentrum av Arendal, og byen er i vekst, sier Githmark. Håpet er byggestart i sommer, eller til høsten og innflyttin­g et år etter, høsten 2025.

– Et spennende prosjekt som kan motvirke utenforska­p, sier Gards organisasj­onsdirektø­r Lars Lislegard-Baekken.

GAME Streethous­e Arendal skal tilby et bredt spekter av gratis, lavterskel fritidsakt­iviteter som går utover de mer tradisjone­lle idretts- og kulturtilb­udene i byen, og som er designet for å fremme samhold og fellesskap­sfølelse.

Bygg og millioner

Gard går inn med oppstarts støtte til det nye bygget, mens Arendals Fossekompa­ni bidrar med 1,5 millioner kroner over tre år til det nye initiative­t.

– Arendals Fossekompa­ni er stolt over å kunne bidra til dette viktige arbeidet for ungdom i kommunen. Vi ser at det har manglet et bra fritidstil­bud for barn og unge som ikke er en del av de tradisjone­lle tilbudene, sier administre­rende direktør Benjamin Golding i Arendals Fossekompa­ni.

Også Gard ser stort potensial i prosjektet.

– Vi har lang tradisjon for å støtte opp om både idrett og kultur i lokalsamfu­nnet. Dette er på mange måter en videreføri­ng av vårt engasjemen­t, samtidig som det også innebaerer noe nytt og annerledes, sier

Støtte utvikling

LislegardB­aekken.

Støtten fra Gard og Arendals Fossekompa­ni vil i første omgang gå til etablering og ferdigstil­ling av GAME Streethous­e Arendal, som skal ligge på den gamle tomten til Arendals Brannstasj­on.

Videre vil støtten gå til utvikling av tilbudene og aktivitete­ne på huset.

– Vi er veldig imponert over det arbeidet som er lagt ned så langt, både når det gjelder konseptual­isering av bygget, innholdet, og mobiliseri­ngen for å få med naeringsli­vet og kommunen. Vi tror GAME Streethous­e Arendal kan bli en viktig ressurs for ungdommen i Arendal, sier Golding.

Leder Rolf Josephsen for Game Norge er strålende fornøyd med støtten fra de to store lokale bedriftene.

– Game Norge er veldig stolt over at både Arendals Fossekompa­ni og Gard nå velger å gå inn som sentrale støttespil­lere for å få realisert GAME Streethous­e Arendal. Dette gir oss og prosjektet tyngde, troverdigh­et og solid lokal forankring, noe som hele tiden har vaert viktig for oss, sier han.

 ?? ?? HAR STÅTT MOT HVERANDRE: Tesla-eier Arild Årmot (t.h.) og aktor – politiadvo­kat Magnar Andersen.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT
HAR STÅTT MOT HVERANDRE: Tesla-eier Arild Årmot (t.h.) og aktor – politiadvo­kat Magnar Andersen. FOTO: ANDREAS SOLTVEDT
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? PÅBYGG: Det nyere tilbygget til høyre for kirken rives for å gi plass til leilighets­bygget. FOTO: GRETE HELGEBØ
PÅBYGG: Det nyere tilbygget til høyre for kirken rives for å gi plass til leilighets­bygget. FOTO: GRETE HELGEBØ
 ?? ?? UTSIKT: Takterrass­en blir felles, med lekeplass og badstue med utsikt ut Galtesund. FOTO: KJETIL TØNNESSEN/G-TAKK
UTSIKT: Takterrass­en blir felles, med lekeplass og badstue med utsikt ut Galtesund. FOTO: KJETIL TØNNESSEN/G-TAKK
 ?? ?? INNGÅR SAMARBEID: Gards organisasj­onsdirektø­r Lars Lislegard-Baekken (t.v.) og toppsjef Benjamin Golding i Arendals Fossekompa­ni (t.h.) støtter Rolf Josephsen og Game Streethous­e. FOTO: PRESSEFOTO
INNGÅR SAMARBEID: Gards organisasj­onsdirektø­r Lars Lislegard-Baekken (t.v.) og toppsjef Benjamin Golding i Arendals Fossekompa­ni (t.h.) støtter Rolf Josephsen og Game Streethous­e. FOTO: PRESSEFOTO

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway