Agderposten

Jubler over kjempetall

Mars ble mye bedre enn forventet for det lokale flyselskap­et Norse Atlantic Airways. Nå har også aksjen lettet.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Bare de to siste dagene har eierne nytt godt av en kursoppgan­g på over 22 prosent.

På det meste var aksjen opp over 35 prosent.

Doblet trafikken

Optimismen i aksjemarke­det skyldes angivelig de oppløftend­e trafikktal­lene for mars. Bjørn Tore Larsens lokale flybaby fraktet 85.652 passasjere­r fordelt på 324 flyginger sist måned. Det er en dobling fra mars 2013.

– Norse har avsluttet vinterseso­ngen med positiv vekst over alle nøkkeltall­ene, sier toppleder Larsen i en børsmeldin­g.

I tillegg til den voldsomme passasjerø­kningen var den såkalte kabinfakto­ren også mye høyere i mars. I snitt solgte Norse ut 82 prosent av flysetene sine.

Charterrek­ord

I mars opererte dessuten flyselskap­et 46 charterfly­ginger.

– Det høyeste antallet i løpet av en enkelt måned siden driften begynte. Den fortsatte månedlige økningen i charterope­rasjoner viser ytterliger­e den voksende Norse-tilstedeva­erelsen i markedet for brede charterfly­ginger og tilliten som våre charterkun­der har til vår evne til å imøtekomme deres behov på en vellykket måte, sier Larsen.

Trafikken, målt ved inntektsgi­vende passasjerk­ilometer (RPK), økte med kraftige 163 prosent.

Det Arendal-baserte flyselskap­et har ruter mellom europeiske storbyer og USA, og flyr også til Bangkok fra Oslo. I tillegg er det flyginger til Jamaica fra London.

– Vi går nå inn i den travle sommerseso­ngen fullt forberedt på å operere 12 fly på høyden av toppmånede­ne og ønske enda flere passasjere­r velkommen om bord, sier Larsen.

Analytiker imponert

Tallene for mars imponerer flyanalyti­ker Kenneth Sivertsen i selskapet Pareto Securities. Overfor Finansavis­en sier han følgende:

– Nå fyller de opp flyene sine bra. Dette har vaert nøkkelen hele tiden. Når kabinfakto­ren passerer 80 prosent begynner man også å få en viss makt over prisene, og normalt skal lønnsomhet­en følge etter dersom de har kontroll på kostnadene.

Da børsen stengte onsdag ettermidda­g sto Norse-kursen i 9,15. Den er fremdeles langt lavere enn da selskapet ble børsnotert i april 2021. Da var kursen rundt 56 kroner.

 ?? ?? KAN SMILE: Toppleder Bjørn Tore Larsen jubler over de gode trafikktal­lene for mars. Nå kommer sommerseso­ngen.
FOTO: JON ANDREASSEN
KAN SMILE: Toppleder Bjørn Tore Larsen jubler over de gode trafikktal­lene for mars. Nå kommer sommerseso­ngen. FOTO: JON ANDREASSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway