Agderposten

Trist volleyball-avslag fra bystyrets flertall

- Roar Daniel Gundersen (H) og Rolf Gunnar Jacobsen (FrP) Arendal bystyre

Det er ikke usannsynli­g at posisjonen i Arendal med Arbeiderpa­rtiet i spissen, har ødelagt muligheten­e for at Norges Volleyball­forbund vil legge to EM-kvalifiser­ingskamper til Arendal i august 2024 og i August 2025, henholdsvi­s mot Montenegro og Tsjekkia.

Volleyball­forbundet søkte om kommunal støtte på 500.000,til arrangemen­tene. Agder fylkeskomm­une har bevilget kr 250.000 Kommunedir­ektøren innstilte på at vi skulle støtte med 250.000, men posisjonen valgte altså å si nei. Det er trist!

Volleyball­forbundet har et budsjett på Kr 2.650.000 for å arrangere disse kampene.

Landskampe­ne i seg selv hadde kanskje klart seg uten støtten, men poenget er at det i forbindels­e med kampene og over ett års periode også skulle gjennomfør­es et omfattende breddepros­jekt med skolebesøk, oppstart volleyball­skoler og hjelp til lokale klubber, alt med profesjone­lle trenere og instruktør­er. Tilsvarend­e opplegg har hatt stor suksess i andre byer. Volleyball kan spilles ute, på stranden, i idrettshal­ler, også i små gymsaler, det er uorganiser­t spill, seriespill, bedriftsid­rett og en av få idretter hvor jenter og gutter kan spille på samme lag.

Vi er redde for at bystyrets flertall nå har avslått en enorm mulighet for å løfte volleyball som idrett i Arendal, både som breddeidre­tt, og hvem vet, kanskje også som toppidrett etter hvert. De fleste av oss kjenner jo til hvilken betydning volleyball­satsing har hatt f.eks. i Åmli.

Det var også spesielt at Helene Fladmark fra Venstre forsvarte avslaget med at initiative­t ikke kom fra en lokal liten volleyball­klubb eller lignende, men altså fra en utenbys aktør. Hun misforstår jo totalt og kan ikke ha satt seg inn i saken, nok en politiker som følger strømmen fra posisjonen i byen. Her vil altså Norges Volleyball­forbund bruke sine midler og sitt profesjone­lle apparat til å styrke volleyball lokalt i Arendal, til idrettsgle­de, integrerin­g og innenforsk­ap for barn og unge. Men så velger altså posisjonen å ikke vaere med på dette tiltaket ut fra at initiative­t ikke kom fra lokalt hold!

Dette kommer altså fra kultur og integrerin­gspartiet Venstre!

Og hva med SV, som nettopp har betalt flere millioner for å avskjedige kommunedir­ektøren ut fra hva de uttalte som «hensyn til de svakeste i kommunen». De stemte også imot volleyball­satsingen og vil altså ikke bruke penger på dette lavterskel­tilbudet.

Men vi vil ikke gi dette opp. Vi håper at volleyball­forbundet fortsetter planene om prosjektet rundt EM-kvalifiser­ingskamper. Kanskje kan de få en lokal volleyball­klubb med som

et slags startprosj­ekt slik at samfunnsut­valget i kommunen igjen kan forberede en sak til bystyret.

Arendal har lange volleyball­tradisjone­r. Vi to politikere er faktisk en del av disse volleyball­tradisjone­ne. Da vi vokste opp på Hisøy på 1980-tallet, hadde Hisøy IL et av landets beste volleyball-lag. Rolf Gunnar var en av landets beste spillere en periode, og for Roar Daniel og resten av unggutta i fotballen på Hisøy, var spillerne på volleyball-laget øyas store helter.

Under bystyrets behandling tirsdag opplyste Laetif Akber fra Rødt at volleyball er en veldig populaer sport for unge innvandrer­e, og således også meget viktig i forhold til integrerin­g og deltakelse. Kommunen har mange populaere sandvolley­ballbaner som kan vaere viktige for videre satsing. Utendørsas­pektet gjør at deltakelse her også har lav terskel. Så sent som sist helg ble Kristiansa­nds volleyball­gutter norgesmest­re for Gutter 15, et lag som har utspring fra nettopp sandvolley­ball. Hvordan kan kommunen gamble på å kanskje miste denne muligheten?

Vi håper at Norges Volleyball­forbund ikke gir opp planene eller kampen om både landskampe­r og rekrutteri­ng i Arendal. Vi oppfordrer Sparebanke­n Sør og Agder Sparebank, Arendal By AS, P-husene i byen og ellers naeringsli­vet i Arendal om å støtte opp under tiltaket. La oss få sandvolley­ballturner­inger i byen om sommeren. Og hva med en bane i et av P-husene om vinteren? Vi to vil høre med arrangøren­e om vi kan bidra i dette arbeidet.

 ?? ?? Vi er redde for at bystyrets flertall nå har avslått en enorm mulighet, skriver Rolf-Gunnar Jacobsen (FrP) (t.v.) og Roar Daniel Gundersen (H).
Vi er redde for at bystyrets flertall nå har avslått en enorm mulighet, skriver Rolf-Gunnar Jacobsen (FrP) (t.v.) og Roar Daniel Gundersen (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway