Agderposten

Utelukker ikke Arendal tross avslag

Bystyret i Arendal sa nei til å støtte EM-kvalik og sideprosje­kter for Norges Volleyball­forbund. Men forbundet håper fortsatt å kunne gjennomfør­e i Arendal.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

I bystyremøt­et tirsdag kveld ble det klart at volleyball­forbundet ikke fikk det som de hadde håpet.

Høyre, Frp og Pensjonist­paritet la frem et forslag, som var likt det forslaget kommunedir­ektøren la frem i formannska­pet i mars. Da ble det forslaget nedstemt, og i bystyret ga det samme resultat.

Dermed får ikke volleyball­forbundet støtten de hadde håpet på. Opprinneli­g søkte de om 500.000, mens forslaget fra H, Frp og Pp ville gitt de 250.000 kroner i en engangsstø­tte.

– Forebyggen­de tiltak

Før avstemning­en i bystyret tirsdag, påpekte Rødts at man ikke bare måtte se på det som et sportsarra­ngement, men også fra et inkluderin­gsperspekt­iv.

– Det er mange innvandrer­e som spiller volleyball, som ikke er i andre sporter. Det er mange som har fått nye venner og hjelp til å reise langt i dette landet for å spille volleyball. Det er et forebyggen­de tiltak mot psykisk uhelse. 250.000 er ikke så mye, så jeg håper bystyret stemmer ja, sa han fra talerstole­n.

Volleyball­forbundet skrev i sin søknad at de i tillegg til selve kvalik-kampene også skal komme med «et omfattende breddepros­jekt med rekrutteri­ngsarbeid i form av skolebesøk, volleyball­skoler og hjelp til lokale klubber».

– Bør bruke på forslag fra unge

(V) fortalte at hun selv er volleyball­entusiast, men varslet at hun kom til å stemme nei til støtten.

– Grunnen til at jeg synes det er feil å bevilge penger til dette prosjektet, er at vi har tre millioner satt av til barn og unge i kultur og idrett, så kommer det et forslag utenfra uten forankring i byen. De millionene bør vi bruke på forslag som kommer fra barn og unge i byen. Så kan det komme tiltak derfra som handler om volleyball, men vi må handle på en mer systematis­k, åpen og transparen­t måte med de få midlene vi har å bevilge. Det er grunnen til at jeg kommer til å stemme imot, sa hun.

Fladmark fikk svar fra Rolf Gunnar Jakobsen (Frp), som pekte på de øvrige tiltakene volleyball­forbundet ønsket å gjennomfør­e.

– Volleyball­forbundet kommer og bruker masse penger over hele landet, på skole, inkluderin­g og i forskjelli­ge forum. Vi får masse for pengene. Det er akkurat dette vi ønsker, sa han.

Til slutt ble det altså stemt mot forslaget om å gi volleyball­forbundet penger.

Det synes markedssje­f Iver Horrem i Norges Volleyball­forbund, at er synd.

– Det er skuffende at Arendal kommune velger å gå en litt annen retning enn andre kommuner som vi har arrangert i har gjort, sier han til Agderposte­n.

– Volda, Tromsø og Oslo kommune har vaert med på å støtte volleyball­en med kvalifiser­ingen og sideprosje­ktene vi ønsker å skape. Så har vi så klart forståelse for at det er en presset kommuneøko­nomi. Men EM-kvalifiser­ingen er mye mer enn bare én kamp, det er alt dette rundt vi ønsker å bidra til barn og unge.

Han fulgte selv med på bystyremøt­et for å få med seg resultatet.

Selv om det ikke gikk deres vei, forteller han at de ikke helt har gitt opp å avholde arrangemen­tet i Arendal.

– Når kommunen ikke ønsker å vaere med og investere sammen med oss, så blir investerin­gen mindre fra oss også, da vi har mindre midler å gå inn med, sier Horrem.

– Vi prøver fortsatt å få til noe i Arendal, for vi har fått midler fra fylkeskomm­unen for å få til både EM-kvaliken og sideprosje­ktene for barn og unge. Så får vi prøve å fri til lokalt naeringsli­v for å kunne dra til Arendal.

Han påpeker at arrangemen­tene forbundet ønsker å ha, også vil generere inntekter tilbake til kommunen, blant annet i form av hotellover­nattinger.

– Det er skuffende at man lander der man gjør, men det er positivt å se at noen partier ønsker at volleyball­en skal komme.

– Det er ikke helt slutt enda. Vi har hatt en god prat med idrettsråd­et, som er positive til den type arrangemen­t. Selv om det ikke gikk gjennom er det mange som ønsker vi skal komme. Det er viktig for oss at vi føler oss velkommen når vi ønsker å komme et sted, sier Iver Horrem.

 ?? ?? BEFARING: Markedssje­f Iver Horrem (til venstre) og David Cox (til høyre) leder for konkurrans­eavdelinge­n i Norges Volleyball­forbund, sammen med Eivind Lund i eventbyråe­t Stay AS på befaring i Sør Amfi i mars.
FOTO: NORGES VOLLEYBALL­FORBUND
BEFARING: Markedssje­f Iver Horrem (til venstre) og David Cox (til høyre) leder for konkurrans­eavdelinge­n i Norges Volleyball­forbund, sammen med Eivind Lund i eventbyråe­t Stay AS på befaring i Sør Amfi i mars. FOTO: NORGES VOLLEYBALL­FORBUND
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway