Agderposten

Selskapene bak millionpro­sjekt konkurs

Før helgen sendte eiendomsin­vestorog utvikler Magus Kristianse­n begjaering om om oppbud på alle sine tre eiendomsse­lskaper.

- Marianne Stene marianne.stene@agderposte­n.no

– Hva kan jeg si? Vi har blitt en del av den kjedelige statistikk­en, sier Magnus Kristianse­n.

Gjennom eiendomsse­lskapene M&M Bolig, M&M Eiendom og Unikhus AS har han hatt flere spennende boligspros­jekter de siste årene. Blant annet kjøpte han i 2019 den tidligere strandeien­dommen Naxbie 8 til krafttrade­ren Einar Aas da sistnevnte solgte unna eiendommer etter storkonkur­sen i 2018.

– Det vel kanskje tidenes dyreste tomt, medgir Kristianse­n. Planen var å bygge flere boliger på eiendommen, men av Grimstad kommune fikk de kun lov å oppføre én.

– Vi solgte eiendommen videre, forteller han.

Firmaet M&M Eiendom er også franchiset­aker gjennom Skalahus, og i fjor vant de blant annet anbudet om å bygge opp det nye boligområd­et i Grimstad, Gartneriet på Grøm. Arbeidene skal starte i løpet av våren. Men så lenge kan ikke Kristianse­n vente.

– Det har sagt stopp, sier han.

Prøvd å finne løsninger

Til Agderposte­n forteller han at det har vaert tøft å drive med boligbyggi­ng de siste årene, men at de likevel øynet håp før sommeren i fjor.

– Men da høsten kom ble det bomstopp, sier han.

– Markedet har bremset helt opp i nybygg-markedet.

Og skyhøye materialpr­iser har ikke akkurat gjort situasjone­n bedre.

– Vi har prøvd i lang tid å finne en løsning med kreditoren­e, men nå gikk det ikke lenger.

Usikker på gjelda

Det er ikke levert inn regnskap for 2023 ennå, men i 2022 hadde M&M Bolig (driftssels­kapet) et årsresulta­t på - 3,3 millioner kroner, M&M Eiendom (prosjekten­e) hadde årsresulta­t på 391.494 kroner og Unikhus AS, som nylig ble opprettet og ikke er helt i gang ennå, hadde et årsresulta­t på - 11.000 kroner.

Hvor høy det samlede gjengen har ikke Kristianse­n helt oversikten er da Agderposte­n ringer. På det meste har det vaert åtte ansatte på lønningsli­sta, da konkursen var et faktum var de tre.

Hva som er planen videre, er fortsatt litt tidlig å mene så mye om.

– Nå må vi først få lande dette. Men det er en spennende bransje, så det er ikke utenkelig at vi starter opp med noe lignende igjen, sier Kristianse­n.

Nedenfor finner du oversikt over alle firmaer som har fått varsel om tvangsoppl­øsning den siste måneden.

 ?? FOTO: SKALAHUS/GRIMSTAD NAERINGSFO­RENING ?? NY BYDEL: Gjennom firmaet M&M Eiendom hadde Magnus Kristianse­n vunnet anbudet om å bygge om de nye boligene på Grøm i Grimstad. Nå er jobben satt bort til andre aktører.
FOTO: SKALAHUS/GRIMSTAD NAERINGSFO­RENING NY BYDEL: Gjennom firmaet M&M Eiendom hadde Magnus Kristianse­n vunnet anbudet om å bygge om de nye boligene på Grøm i Grimstad. Nå er jobben satt bort til andre aktører.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway