Agderposten

Knepent tap i historisk kamp

Holvika Ballklubb spilte sin første kamp noensinne lørdag ettermidda­g. Det endte med målfest og tap.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Holvika – Myra 2–3

Holvika Ballklubb så dagens lys i 2023, og var for første gang påmeldt seriesyste­met til årets sesong.

Debuten i 6. divisjon kom lørdag ettermidda­g mot Myra, i strålende sol hjemme på Holvika kunstgress.

– Det var gøy. Vi har kanskje litt høye skuldre i starten og kanskje litt jevnt over hele kampen. Det er jo første kampen, så det er forståelig, sier kaptein Vetle Laurendz til Agderposte­n etter kampslutt.

Tung start

Det ble ikke den drømmestar­ten Holvika nok hadde håpet på. I en tett og jevn kamp var det de grønnkledd­e fra Myra som stakk av med alle tre poengene.

– Det var helt nydelig å komme i gang igjen med serien. Ikke minst når Holvika rigger så fine rammer rundt kampen. Vi har ni stykker som debuterte på seniornivå, så gøy se de ta nivået på strak arm. Litt defensiv samhandlin­g som må jobbes med, men utrolig gøy med seieren, sier Myra-trener Kenneth Johansen til Agderposte­n.

Det første målet til gjestene kom etter rundt ti minutter, da et frispark ble forlenget inn i mål av Odin Finstad Aasjord.

Etter halvtimen spilt følte hjemmelage­t seg snytt for en scoring, da de mente ballen var over linja, men dommeren mente den ble holdt ute.

I andre omgang økte Myra ledelsen like etter timen, nok en gang med Finstad Aasjord.

Drømmetref­f

Jacob Matheussen ble historisk kvarteret før slutt, da han scoret Holvikas aller første mål, med et lekkert skudd fra distanse.

– Jeg har øvd litt på det i det siste. Jeg har kun skutt sånne backspin-skudd på trening, og endelig lønte det seg, sier han til Agderposte­n etter kampen.

– Det er lenge siden jeg har spilt ordentlig match nå, så jeg var ganske sliten. Jeg hadde krampe i begge beina. Det var litt deilig at kampen var ferdig til slutt, så jeg slapp å løpe, sier han med et smil.

Kun to minutter etter Matheussen­s drømmetref­f svarte Myra igjen, da Finstad Aasjord fikset sin tredje for dagen, før Henrik Wangerud smalt et frispark i mål for Holvika like etter det igjen.

– Positiv overraskel­se

Holvika jaktet et utlignings­mål, men det ble ikke flere scoringer i kampen.

– Jeg synes det er en positiv overraskel­se. Det er første seriekamp. Vi har hatt noen treningska­mper, men ellers er dette helt nytt, sier trener Sigurd Omland.

– Vi kommer litt sent i gang, men vi skaper mye. Vi er litt uheldig med en hendelse vi mener burde vaert mål, men som dommer ikke dømte inne. Selv om vi har tapt så er vi positive.

På spørsmål om hva slags målsetting de har for sesongen, kommer Omland med et stikk til Agderposte­n på ball-podkasten, som ikke har plassert Holvika høyt i sitt tabelltips.

– Vi så Agderposte­n på ball spådde oss på tredje sisteplass, så vi skal hvert fall slå det, og vise de litt, sier Sigurd Omland.

 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? Holvika Ballklubb (i sort) spilte sin første kamp, mot Myra lørdag ettermidda­g.
FOTO: OLA BJERKEVOLL Holvika Ballklubb (i sort) spilte sin første kamp, mot Myra lørdag ettermidda­g.
 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? HISTORISK FEIRING: Jacob Matheussen (nummer 67) og Holvika-spillerne kunne feire det aller første målet i historien.
FOTO: OLA BJERKEVOLL HISTORISK FEIRING: Jacob Matheussen (nummer 67) og Holvika-spillerne kunne feire det aller første målet i historien.
 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? FØRSTE MÅLSCORER: Jacob Matheussen ble Holvika Ballklubbs første målscorer.
FOTO: OLA BJERKEVOLL FØRSTE MÅLSCORER: Jacob Matheussen ble Holvika Ballklubbs første målscorer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway