Agderposten

Vil redde liv med russerevy

Russen ved Dahlske videregåen­de skole vil ikke bare underholde, de ønsker også å gi overskudde­t til en god sak. Pengene skal gå til vaksine mot hjernehinn­ebetennels­e for neste års russ.

- Lina Maria Skullerud redaksjone­n@agderposte­n.no

Premieren fredag kveld er allerede utsolgt, og nå håper revysjefen­e på fulle saler under forestilli­ngene på lørdag.

I spissen for revyen finner vi revysjef og skuespille­r Amelie Håland Aschim, revysjef, inspisient og koreograf Lilly Nemine Endresen og revysjef, regissør og skuespille­r Håvard Bruborg Heggdal.

– Vi skjønte jo at det var et stort ansvar, men jeg tror det har blitt 50 ganger så mye jobb som vi trodde, forteller revysjef og regissør Håvard Bruborg Heggdal, mens de andre to revysjefen­e nikker og sier seg enig.

Russen har lagt mye tid og energi i årets revy. De tre revysjefen­e har de siste månedene prioritert revyen over alt annet.

– Folk liker å ha en sjef

De tre revysjefen­e forteller at de hadde trodd jobben skulle vaere enklere enn den var. De har erfart at man som revysjef må mase en del og lage store deler av showet. Alle tre er manusforfa­ttere og produsente­r.

– Folk liker å ha en sjef, sier Amelie Håland Aschim.

– Når du først er revysjef, så er du sjef.

De forteller at de har planlagt og jobbet lenge, og er glade for at det endelig har blitt til noe. De har nesten ikke sovet og våknet fulle av bekymringe­r for revyen

– Denne revyen har jo overgått alt annet, den har vaert viktigere enn alt annet. Det er ikke bare noe kødd som vi lager for å tulle med laererne på slutten av året. Det er det også, men vi vil jo at det skal vaere noe. Dette må vi legge litt mer innsats i enn en tentamen man vil ha fire på, forteller Håvard Bruborg.

Mer enn bare tull og fyll

Revysjefen­e forteller at årets revy byr på litt av hvert. Det blir en del parodier, både av laerere og politikere, men også musikkinns­lag og andre sketsjer.

Flere av sketsjene har også fine budskap, skal vi tro russen.

– Vi har flere sketsjer hvor det av og til er et fint budskap, men de er forskjelli­ge. Det er gjerne et budskap her og et budskap der, og så er det bare litt tull imellom.

Et av budskapene deres lyder slik:

– Vi trenger ikke å stresse med å miste dommen, og det trenger ikke dere i publikum heller å gjøre.

Det er viktig for revysjefen­e at russen blir sett på som noe mer enn bare fyll og fest. De tror at via revyen kan publikum få en bredere forståelse av russen og se at de gjør mer enn å drikke.

– Hvis man ikke liker russen så godt så er dette en av de tingene som kan gjøre at man varmer litt opp til russen. Det er en veldig fin kultur. Da ser man at russen ikke bare er festing og sene kvelder, forteller sjefene.

– Hvis vi nå som en stor gjeng får leie Catilina så gjør ikke det noe fordi vi er fornøyd med produktet, men hvis vi bare hadde lagd noe makkverk og så allikevel hadde brukt masse penger på å stille det ut, da hadde det vaert mest flaut.

De hadde i utgangspun­ktet håpet på å gå 20 000 kroner i pluss, slik at de kunne bruke overskudde­t på vaksiner mot hjernehinn­ebetennels­e til neste års russ. Selv om billettsal­get på lørdagen ikke er som håpet ønsker de fremdeles å gi alt overskudd til denne saken.

– Prislappen skal ikke vaere det som hindrer folk i å ta en livreddend­e vaksine, mener revysjefen­e.

 ?? FOTO: LINA MARIA SKULLERUD ?? REVY: Gjengen er klare for forestilli­ng.
FOTO: LINA MARIA SKULLERUD REVY: Gjengen er klare for forestilli­ng.
 ?? FOTO: LINA MARIA SKULLERUD ?? LITT TULL: Noe tull må til!
FOTO: LINA MARIA SKULLERUD LITT TULL: Noe tull må til!
 ?? ?? REVYSJEFEN­E: Amelie Håland Aschim, Håv ard Bruborg Heggdal og Lilly Nemine Endresen
REVYSJEFEN­E: Amelie Håland Aschim, Håv ard Bruborg Heggdal og Lilly Nemine Endresen
 ?? ?? STOR GJENG: Hele ensemblet er på scenen under dette dansenumme­ret.
STOR GJENG: Hele ensemblet er på scenen under dette dansenumme­ret.
 ?? FOTO: LINA MARIA SKULLERUD ??
FOTO: LINA MARIA SKULLERUD
 ?? FOTO: LINA MARIA SKULLERUD ??
FOTO: LINA MARIA SKULLERUD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway