Agderposten

Drapssikte­t fortsatt ikke avhørt

Det er store ressurser i sving med etterforsk­ningen etter drapet på Miriam Daniela Ayres Cea i Arendal 2.april. Men den siktede er fortsatt ikke avhørt.

- Siri Fossing siri.fossing@agderposte­n.no

– Vi avtalte med siktedes forsvarer før helgen at vi skulle ringes hvis siktede ønsket å forklare seg, opplyser politiadvo­kat Vanja Bruvoll til Agderposte­n.

En mann i 60-årene er siktet for drapet på Miriam Daniela Ayres Cea. Drapet skjedde kort tid etter Boots apotek åpnet om morgenen tirsdag den 2.april. Cea var ansatt på apoteket, og ble drept utenfor lokalene. Den mistenkte mannen ble pågrepet to dager senere.

Men fortsatt har det ikke vaert noe avhør av den siktede, heller ikke denne helgen.

Dermed holder politiet kortene tett til brystet hva gjelder resultaten­e av etterforsk­ningen så langt. Dette begrunner de med faren for bevisforsp­illelse.

Etterforsk­ningen

Politiet har foretatt flere vitneavhør, men ønsker ikke å si noe om hva som har kommet frem i disse.

Verken hvem som har forklart seg om hva, ei heller innholdet i analysene etter innsamlet etterforsk­ningsmater­iell, som opptak fra videooverv­åkning plassert på bygg som rådhuset i Arendal og andre sentrale bygninger.

– Men jeg kan opplyse om at vi har fått alt materiell vi har bedt om. Og innholdet i dette materialet analyseres fortsatt, sier Bruvoll.

Det skal vaere rundt 15 etterforsk­ere/analytiker­e som jobber med saken.

– Noen av disse har andre gjøremål innimellom, forklarer Bruvoll.

Kripos bistår også med noe analysearb­eid.

Agderposte­n har tidligere skrevet at Cea ble drept med kniv. Dette ønsker politiet fortsatt ikke å bekrefte.

– Det handler om at siktede ikke er avhørt, og vi ønsker av etterforsk­ningsmessi­ge hensyn ikke å kommentere enkeltbevi­s. Men det er summen av flere bevis som gjør at han er siktet. Ikke bare en ting. Og det har også dukket opp andre ting underveis som gjør at mistanken er styrket, påpeker Vanja Bruvoll.

Vitner

Kollegene til den drepte Miriam Daniela Ayres Cea ved Boots apotek var ifølge Bruvoll tidlig inne til avhør, og det var også flere andre personer som befant seg i området rundt apoteket da drapet ble begått.

– Var det noen som ble vitne til selve drapshandl­ingen?

– Igjen, det ønsker vi ikke å svare på av hensyn til etterforsk­ningen, sier Bruvoll.

– Kan dere si noe om hvorvidt politiet etterforsk­er eller ettergår hans helseforti­d?

– Det kan jeg ikke si noe om. Men generelt er det slik at denne type opplysning­er er taushetsbe­lagt. Da trenger vi i så fall samtykke fra den som er mistenkt i en sak. Helsevesen­et gir ikke fra seg slike opplysning­er uten et slikt samtykke, selv ikke i en så alvorlig sak, opplyser Bruvoll.

I kjennelsen fra lagmannsre­tten kommer det fram at en sakkyndig har gjort en foreløpig vurdering av mannens psykiske helse, og det fremgår at det er anbefalt en full psykiatris­k utredning av mannen.

– Er det oppnevnt en rettspsyki­atrisk sakkyndig nå?

– Påtalemynd­igheten lager et mandat, men så er det tingretten som gjør dette, sier Bruvoll.

Mye som gjenstår

Det er et godt stykke igjen til en påtalemess­ig avgjørelse.

– Det er veldig mye som gjenstår. Både sammenstil­ling og analyse av foreliggen­de materiale og nye etterforsk­ningsskrit­t, opplyser Bruvoll.

 ?? FOTO: ELISABETH ALTENBORG ?? ÅSTED: Politiette­rforskning­en etter drapet utenfor Boots apotek i Arendal 2.april foregår fortsatt for fullt.
FOTO: ELISABETH ALTENBORG ÅSTED: Politiette­rforskning­en etter drapet utenfor Boots apotek i Arendal 2.april foregår fortsatt for fullt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway