Agderposten

Blir ny toppleder

Arendalitt­en Benth Eik (55) er den nye daglige lederen i Arendal Eiendom.

- Sindre Haugen Mehl sihm@agderposte­n.no

– Vi er svaert fornøyde med ansettelse­n av Benth Eik. Han er sterk faglig og er svaert motivert, sier styreleder Vanja Grut (Ap) i Arendal Eiendom.

Eik tar over etter Øystein Sangvik, som sluttet i jobben i februar. Petter Tobiassen fortsetter som konstituer­t daglig leder av eiendomsfo­retaket fram til Eik tiltrer i løpet av høsten 2024.

Ansettelse­sutvalget presentert­e sin innstillin­g for styret mandag. Behandling­en skjedde i et lukket møte.

Gleder seg

Benth Eik er født og oppvokst i Arendal og bor på Hisøy. De siste årene har han ukependlet til Oslo.

Eik er utdannet både byggingeni­ør og eiendomsme­gler. Han kommer fra jobben som administre­rende direktør i OBOS Block Watne AS i Oslo, en stilling han har hatt siden 2015.

Tidligere har han vaert regionsjef i samme selskap i flere distrikter, blant annet Agder, Vestfold og Bergen. Eik har også jobbet som eiendomsme­gler lokalt.

Etter mange år med reisevirks­omhet ser han fram til å begynne i toppjobben.

– Målet å bidra til fortsatt vekst og baerekraft­ig utvikling i Arendal. Byens forbedrede omdømme, delvis på grunn av

Arendalsuk­a og det kommende batteripro­sjektet i regionen, gjør lokalt arbeid attraktivt, sier Eik ifølge en pressemeld­ing fra Arendal Eiendom.

Mange søkere

Det var totalt 18 søkere til jobben.

Sju kandidater ble kalt inn til førstegang­sintervju. Fire ble med til andre runde. Eik var en av tre søkere som fikk navnet sitt unntatt offentligh­et på søkerlista.

To av søkerne trakk seg i løpet av prosessen. Ragnar Bakken, som er leder for eiendomsdr­ift i Arendal Eiendom, og MDG-profilen Hanna Marcussen, var blant de andre søkerne.

Ansettelse­sutvalget har bestått av Grut, nestleder Peder Syrdalen (H), Nina Sommerseth (Fagforbund­et), Trond Fossnes (ansattrepr­esentant) og Knut Handeland fra Personalhu­set.

– Verdifull kompetanse

Grut trekker fram Eiks erfaring innen bygge- og eiendomsbr­ansjen og som leder i boligsekto­ren som en styrke. Eik har også organisasj­onserfarin­g fra NHO Byggenaeri­ngen og Boligprodu­sentenes Forening. Der har han vaert styreleder de siste to årene.

– Denne kompetanse­n er verdifull i perioden vi står foran, sier Grut.

 ?? FOTO: PRESSEFOTO ?? NY EIENDOMSSJ­EF: Benth Eik (55) fra Arendal er ny daglig leder i Arendal Eiendom KF. Han tiltrer i løpet av høsten 2024.
FOTO: PRESSEFOTO NY EIENDOMSSJ­EF: Benth Eik (55) fra Arendal er ny daglig leder i Arendal Eiendom KF. Han tiltrer i løpet av høsten 2024.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway