Agderposten

Vil ha forbedring: – Veien er elendig

Beboerne langs Haugevigve­ien i Høvåg har sett seg lei av humpete og bumpete vei i gata deres. Nå ber de kommunen og fylkeskomm­unen om å se til Høvåg.

- Henrik Lenborg, Lillesands­Posten redaksjone­n@agderposte­n.no

Flere av beboerne langs Haugevigve­ien ønsket å understrek­e sin misnøye til veien som de kjører på hver eneste dag. Flere hadde mye på hjertet, men det er Sverre Berglund og Lene Venheim som snakker på vegne av gruppa i denne saken.

Berglund forteller at han flyttet til Haugevigve­ien i 1965. På den tiden var veien i bedre stand enn den er nå.

– Problemet nå er at når de skraper veien med grus, så blir den paddeflat. Det gjør at vannet blir liggende på veien, og da blir det hull i veien. Sist gang de skrapte var veien like dårlig igjen to dager etter, sier Berglund.

Venheim forteller at det daglig kjører skolebuss på veien i tillegg vi generell trafikk, og under somrene er det økt trafikk når hytteeiere tar ferie.

– Vi er misfornøyd­e med vedlikehol­det. Vi ønsker veien i en standard for 2024 og i samme standard som de andre fylkesveie­ne her ute, det handler mye om sikkerhete­n, sier Venheim.

Langs den tre kilometer lange veien kunne man flere steder både se og merke større samlinger av hull som ga en humpete kjøretur. Det er også naeringsvi­rksomhet med tungtransp­ort langs veien som gjør at belastning­en blir ekstra stor.

– Her forleden møtte jeg en tømmerbil, og han måtte kjøre så sakte for å ikke ødelegge bilen at det gikk i gangfart. Han skulle jeg fint holdt følge med hvis jeg hadde vaert på joggetur, og jeg er naermere 70 år enn 60, sier Berglund lattermild­t.

– Bilene får juling. Det var fjaeringer og støtdemper­e jeg måtte bytte mest på den forrige bilen jeg hadde, så nå har jeg kjøpt meg pickup, legger han til.

Veien videre for beboerne er å henvende seg til Lillesand kommune, som deretter må sende inn veien som et forslag til fylkeskomm­unen og det kommende handlingsp­rogrammet for fylkesveie­r. Fristen for innspill er 15. september.

Beboerne har full forståelse for at det er kamp om beinet når fylkeskomm­unen skal prioritere vedlikehol­d av veiene sine, men de vet hva de ønsker seg.

– Gjerne med fast dekke og utskifting av masse. Vi har full forståelse at det er mange andre veier som også må prioritere­s, spesielt trygge skoleveier, men standarden på denne veien er jo elendig, sier Venheim med et oppgitt smil.

– Asfalt er selvfølgel­ig å foretrekke, men det er ikke noe galt med en god grusvei. En grusvei som er godt vedlikehol­dt, og som har riktig helling. Jeg håper at de ser at dette er en vei som må prioritere­s i det kommende handlingsp­rogrammet, legger Berglund til.

– Hvor ofte skrapes veien?

– De kommer når vi klager, men de hadde ikke trengt å komme så ofte hvis jobben gjøres skikkelig én gang. De har vaert raske når vi har sagt ifra, men det holder jo fortsatt ikke, svarer de.

Beboerne telte seg frem til 22 boliger langs veien, i tillegg til hyttene.

– Vi håper det blir bedre fremover, avslutter de.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway