Agderposten

Har aldri sett maken til sandkasses­tyre

- Marit Nødtvedt Laerer i Arendal kommune

Som en samfunnsen­gasjert

medborger i Arendal kommune, har jeg fulgt godt med på hva det nye kommunesty­ret har bidratt med i forhold til overordnet mål og visjon for Arendal kommune, og siste sak angående sluttavtal­e for kommunedir­ektøren.

Nå er det

nok av usaklighet­er som kommer fra våre folkevalgt­e!

I stedet for

å ta et glass vin, spiser jeg heller en appelsin. Tygger virkelig, og grubler på hva som vil skje videre med våre politikere i kommunen.

Jeg er mest

skuffet over høyrefløye­ns talsperson­er de siste ukene.

Maken til «sandkasses­tyre»

har vi aldri sett maken til! «Spaden og sanden» sitter løst hos opposisjon­en!

Da er vi

heldige at vi endelig får et saklig innlegg av Einar Krafft Myhren i Agderposte­n 10. april som er troverdig. Dette burde vaere «deadline» for videre «sandkastin­g»!

Spørsmålet jeg stiller

er: Har Arendal kommune dyktige nok politikere?

Som partner, mor,

tidligere ansatt i ulike stillinger i Arendal kommune, frivillig vakt i Krisesente­ret, instruktør for barneteate­r, vara for SV i kommunesty­ret, og nåvaerende meddommer i Agder tingrett og 27 års erfaring som laerer i Arendal kommune, har jeg hele tiden i mitt voksne liv vaert opptatt av demokrati, og menneskere­ttigheter.

Jeg har berømmet

våre folkevalgt­e som ofrer seg for demokratie­t og politikken, som bruker tid, krefter, og som kan stå for sine meninger. Jeg har virkelig forsvart deres politiske arbeid! Men i disse tider er jeg fortvilet! Jeg har vanskelig for å vise tillit til det enkelte politikere har uttalt seg om i sosiale medier, sagt til pressen, og ikke minst om måten vi har fått vite at de har oppført seg i bystyret. Som laerer, og samfunns-oppdrager kan jeg ikke lenger skryte av våre folkevalgt­e og se på dem som forbilder.

Mitt tidligere inntrykk

av kommunens politikere har som nevnt vaert bra. De har vaert enige og uenige i saker og strategier for hvordan de skal gripe an de ulike sakene og utfordring­ene i kommunen, men likevel har flertallet av våre tidligere politikere som regel hatt nok ballast angående erfaringer i det offentlige og private arbeidsliv­et.

De har vaert

dedikerte og vist respekt for hverandre på tross av ulik politisk oppfatning. Det har selvfølgel­ig forekommet humoristis­ke og usaklige kommentare­r, men vi hørte ikke om baksnakkin­g, trakasseri­ng og mobbing av politiske motstander­e.

Mangler enkelte politikere

i kommunesty­ret sosial kompetanse, og evnen til en kognitiv moralsk resonnerin­g?

Jeg håper at

vi ved neste kommuneval­g har flere gode nok kandidater øverst på listene som vi kan stemme på. Dedikerte mennesker med tilstrekke­lig, arbeidserf­aring fra offentlige og private bedrifter, arbeidstak­ere og arbeidsgiv­ere, pensjonist­er og uføre fra ulike sosiale lag av befolkning­en som kan mye, vet mye, er målrettet og strategisk­e, og ikke minst står for de gode verdiene vi trenger i et samfunn.

Da tenker jeg

mest på respekten for Medmennesk­et. Vi må oppleve at vi kan ha tillit til våre politikere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway