Agderposten

Fordreier hele sannheten

- Arendal Høyres bystyregru­ppe

Posisjonen i Arendal

fordreier hele sannheten!

I løpet av

de to foregående ukene har vi opplevd en tydelig og bevisst mediestrat­egi fra ordføreren og posisjonen i Arendal. De har forsøkt å skape et helt annet inntrykk av sannheten overfor innbyggern­e enn det realiteten­e tilsier. Men innbyggern­e i Arendal lar seg ikke lure av dette!

Under Bystyrets møte

9.4.24 var saken om plassering av nytt sykehjem oppe til behandling. En sak som har pågått i 5-6 år og som har dreid seg om lokasjon, størrelse og ikke minst kostnad. Ut fra Bystyrets budsjettbe­handlingen 14.12.24 ligger et nytt sykehjem an til å koste ca. 1,2 milliarder kroner. Posisjonen fremskynde­t jo også disse kostnadene i forhold til budsjettin­nstillinge­n.

Nå vil plutselig

posisjonen ikke lenger høre prat om størrelse og kostnader! Under møtet forrige tirsdag nektet de plent å svare på andre spørsmål enn selv plassering­en. Dette til tross for at de gang på gang ble konfronter­t med kommunens gjeldssitu­asjon. Mange av svarinnleg­gene deres ble rett og slett ren bortfjasin­g av spørsmålen­e.

Arbeiderpa­rtiet og posisjonen

har tydeligvis begynt å få kalde føtter rundt kommunens økonomi. Nå vrir man seg unna realiteten­e. Dette er jo ikke vanskelig å forstå etter at statsforva­lteren nå har varslet at Arendal kommune står på gul observasjo­nsliste. Posisjonen­s fordreinin­g av sannheten tyder jo på at man innser at man ikke har råd til noe dyrt sykehjem på Saltrød. De planlegger nok for et mye mindre sykehjem enn det de har oppgitt tidligere! Kan man ikke bare si det da!

De fleste forstår

at det var spørsmålet om nytt sykehjem som «felte» kommunedir­ektøren! Også her opplever vi stadige fordreinin­ger av sannheten. Gang på gang har vi blitt fortalt at sluttavtal­en var frivillig mellom begge parter. Det har ikke vaert måte på glamoriser­ing av denne frivilligh­eten. De aller fleste er kjent med at store uenigheter i arbeidsfor­hold ender opp med såkalte «frivillige» og ikke minst veldig dyre sluttavtal­er. Hvorfor ikke bare si det fremfor å pynte på sannheten hele tiden!

Under Bystyrets behandling

av sluttavtal­en 4.4.24 var flere av posisjonen­s representa­nter på talerstole­n og fortalte om forhold som ikke var medvirkend­e til sluttavtal­en. Men ingen ville si noe om det som virkelig var årsaken. Man går hele tiden rundt sannheten! Den avgåtte kommunedir­ektøren uttalte jo selv på Tromøy nylig at hun ønsket å fortsette i jobben.

Varaordfør­eren har gått

ut og fortalt at avgangen ikke hadde noen sammenheng i samarbeids­problem mellom henne og kommunedir­ektøren. Ordføreren uttalte så sent som 6.2.24 til Agderposte­n at han ikke hadde noen samarbeids­problem med kommunedir­ektøren og at han hadde forståelse for at hun oppfattet Bystyrets budsjettve­dtak annerledes. Han uttalte til og med til Bystyret at han ville ha stått bak ansettelse­n av henne på nytt.

At innbyggern­e da

uten videre skal akseptere at en kommunedir­ektør som hadde lyst til å fortsette, sånn uten videre gikk inn i en dyr, frivillig sluttavtal­e, er jo bare utopi. Arendals innbyggere lar seg ikke lure, selv om den politiske ledelsen prøver å innbille dem noe annet. Man trenger ikke noen tolkingshj­elp til å forstå at dette i henger sammen med varaordfør­erens kjemi med den avgåtte kommunedir­ektøren. Man lurer ikke kommunens innbyggere gjennom et stort avisoppsla­g hvor man motsier dette.

Posisjonen fjaser igjen

med sannheten, og har tydeligvis andre motiver enn de ønsker å vise. Nå må de begynne å spille med åpne kort!

 ?? FOTO: ARENDAL HØYRE ?? Posisjonen fjaser igjen med sannheten, og har tydeligvis andre motiver enn de ønsker å vise. Nå må de begynne å spille med åpne kort, skriver Høyres bystyregru­ppe i dette innlegget.
FOTO: ARENDAL HØYRE Posisjonen fjaser igjen med sannheten, og har tydeligvis andre motiver enn de ønsker å vise. Nå må de begynne å spille med åpne kort, skriver Høyres bystyregru­ppe i dette innlegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway