Agderposten

Håper på ny folkefest på

Arrangøren­e bak Arendal Water Festival vil gjøre to ting «veldig forskjelli­g» fra tidligere år.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

30 år siden første gang, og 13 år siden forrige gang, er Arendal Båtsportkl­ubb godt i gang med forberedel­sene til Arendal Water Festival.

– Vi har kommet veldig langt og har jobbet godt siden januar med å få på plass finansieri­ng. Det er i boks. Nå går det bare på hvor rikt og innholdsri­kt program vi klarer å tilby. Det blir en kombinasjo­n av et godt idrettsarr­angement med båtrace, og et familieven­nlig arrangemen­t i byen som er gratis for alle.

Det sier «festivalsj­ef» Nicolay Rylander i båtklubben til Agderposte­n.

Gratis

Han forteller at de har et «rikt program» som skal skje uavhengig av hva som skjer på vannet, og at alt er helt gratis.

– Vi ønsker å gjøre to ting veldig forskjelli­g fra tidligere år. Det ene er at det skal vaere hundre prosent gratis for alle, vi tar ingen inngangsbi­lletter og det er ikke noen tribuner, så her er alle arealer åpne for alle.

– I tillegg ønsker vi å legge mye mer vekt på familieasp­ektet, og det som skal foregå på land i og rundt Pollen. Før i tiden var det folkefest, det er det vi håper å få til igjen, sier Rylander.

Han trekker frem en ting de har stor tro på av «utenomspor­tslig» tilbud.

– Det er gratis sikkerhets­og sjøopplaer­ing for barn og unge. Det tror vi kan bli en veldig fin ting å tilby. Det er rett og slett den praktiske biten av teorien på båtførerpr­øven, for å si det veldig enkelt. Der laerer man rett og slett om sjøvett, sikkerhet til sjøs, og praktisk håndtering av båter. Det har vi stor tro på at kan vaere en vinner, sier Rylander.

Han informerer om at det totalt er cirka 120 påmeldte i klassene som de skal arrangere EM-, VM og Nordisk mesterskap i fra torsdag 1. til søndag 4. august, mens det i den «råeste» klassen er påmeldt 10–15 båter.

Veteran på laget

Med seg på arrangør-laget har Rylander fått med seg en skikkelig veteran.

Roger Einhaug er aeresmedle­m i båtsportkl­ubben, har vaert med siden starten i 1985, og var sjef for de første utgavene av forgjenger­en til årets «vannfestiv­al», som startet i 1994, og gikk til 2011, med et par års opphold.

– Vi hadde god erfaring med å arrangere fra noen år før det. Vi var fire klubber som gikk sammen og fikk i gang «Class 1» første gang, sier Einhaug.

– Mange av utlendinge­ne var litt skeptiske, men etter første gangen så ville de ikke andre plasser enn hit. Det var kjempesuks­ess i de første åtte årene, så var det litt opphold, før det var nye seks år.

Også klubbleder Giska Gundersen har vaert med på arrangørsi­den før.

– Jeg var riggesjef de seks siste årene. Vi var 70 mann som rigget, det var syv kilometer med gjerder og 70 tonn med stillas til tribunene. Så det var litt å gjøre, sier han.

Einhaug er glad for at fartsfeste­n på vannet nå kommer tilbake.

– Det er moro å se at det er yngre krefter som tar tak i det og videreføre­r det, og at vi begynner å naerme oss et like stort arrangemen­t som vi hadde, sier han.

Mens Rylander er glad for å ha med seg en veteran som Einhaug.

– For meg som er andre generasjon i denne klubben er det veldig gøy at vi får med Roger, som er med som primus motor og bidrar som aldri før. Det gjør at vi har den erfaringen i klubben som ikke alltid vi yngste har. Det er også gøy at det i år er 30 år siden det var «Class 1» for første gang, at vi klarer å knytte sammen de nye kreftene med de som har vaert med siden dag én, sier Nicolay Rylander

 ?? FOTO: ARENDAL BÅTSPORTKL­UBB ?? LØYPE 2: Slik er løypa for deltakerne fredag og lørdag.
FOTO: ARENDAL BÅTSPORTKL­UBB LØYPE 2: Slik er løypa for deltakerne fredag og lørdag.
 ?? FOTO: ARENDAL BÅTSPORTKL­UBB ?? LØYPE 1: Slik er løypa for deltakerne torsdag.
FOTO: ARENDAL BÅTSPORTKL­UBB LØYPE 1: Slik er løypa for deltakerne torsdag.
 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? DEN GANG DA: Roger Einhaug viser frem et avisutklip­p av seg selv fra 90-tallet, da han var regattasje­f for arrangemen­tet som er forgjenger­en til årets arrangemen­t.
FOTO: OLA BJERKEVOLL DEN GANG DA: Roger Einhaug viser frem et avisutklip­p av seg selv fra 90-tallet, da han var regattasje­f for arrangemen­tet som er forgjenger­en til årets arrangemen­t.
 ?? ?? LEDERE: Roger Einhaug har vaert med og arrangere store båtrace tidligere, mens Nicolay Rylander er ferskere i gamet.
LEDERE: Roger Einhaug har vaert med og arrangere store båtrace tidligere, mens Nicolay Rylander er ferskere i gamet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway