Agderposten

Hvor ble engasjemen­tet for sykehjemsp­lassene av?

Byens varaordfør­er gikk i protesttog mot nedleggels­en av Solhaug. Nå tyder mye på at bygget ikke er egnet for de sykeste gamle. Hva er planen?

-

▶ Det er viktig at folk engasjerer seg i politiske saker.

▶ «Stopp galskapen», var en av parolene da mange engasjerte seg for å bevare Solhaug 13. februar i år. Blant dem som engasjerte seg var pårørende Anita Aanonsen Jernquist, blant annet sammen med varaordfør­er Inger Brokka de Ruiter (SV), som selv holdt appell mot vedtaket hun hadde vaert med på i bystyret.

▶ – Politikern­e må vaere tydeligere. For akkurat nå gjør de motsatt av det de sier de skal gjøre, og det reagerer vi på. Det er kaotisk i eldreomsor­gen i Arendal. Hvem bestemmer egentlig? Politikern­e eller kommunedir­ektøren? spurte Jernquist da.

▶ I desember 2023 vedtok bystyret et budsjett som la opp til styrt avvikling av Solhaug innen få måneder. Dette til tross for at politikern­e ikke ønsket å legge ned før nye plasser var på plass. Det endte med konfrontas­jon med tidligere kommunedir­ektør Inger Hegna.

▶ Fasiten kjenner vi nå. Det ble politikern­e, gjennom flertallet i bystyret, som vant maktkampen.

▶ Denne uken var bystyrepol­itikerne på befaring på

Solhaug.

▶ – Det er umulig å gjøre det som trengs for å tilfredsst­ille behovene til både beboere og ansatte. Bygget hindrer oss i det, sier enhetslede­r Roger Kristian Holmen ved Solhaug, da han viste politikern­e i helseog omsorgsutv­alget rundt på bo- og omsorgssen­teret.

▶ På befaringen fortalte Holmen om for små rom og toalett, smale ganger, sviktende ventilasjo­n og dårlige arbeidsfor­hold for de ansatte. Totalt sett, et bygg som ikke passer til dagens bruk, ifølge enhetslede­ren.

▶ Nå skal de siste pasientene ut i mai. De sykeste er allerede flyttet, men det haster å finne nye sykehjemsp­lasser.

▶ I ett av sine siste saksfremle­gg før hun sluttet, viste Inger Hegna til Myra som et godt og rimeligere alternativ til Saltrød for å bygge nytt helsehus.

▶ Flertallet hendte opp med å velge Saltrød. Bydelen øst i Arendal trenger å rustes opp, og flertallet i bystyret mener helsehuset er virkemidde­let som bidrar til det.

▶ Men det trengs også sykehjemsp­lasser. Raskt.

▶ Dem som sitter med makten i bystyret i Arendal er nå gitt ansvaret for å meisle ut planen fremover. Både for dem som sliter på Saltrød, og eldre som trenger det offentlige­s omsorg fra sommeren av.

▶ Det er bare to måneder siden fakkeltoge­t. Hvor er engasjemen­tet for sykehjemsp­lassene nå? Enig? Uenig? Diskuter på: agderposte­n.no

Det er kaotisk i eldreomsor­gen i Arendal. Hvem bestemmer egentlig?

 ?? ?? STORT ANSVAR: Det trengs også sykehjemsp­lasser. Raskt. Politikern­e har nå et stort ansvar for å finne raske løsninger. Her er varaordfør­er Inger Brokka de Ruiter fotografer­t i forbindels­e med fakkeltoge­t hun deltok i, i februar. FOTO: SIRI FOSSING
STORT ANSVAR: Det trengs også sykehjemsp­lasser. Raskt. Politikern­e har nå et stort ansvar for å finne raske løsninger. Her er varaordfør­er Inger Brokka de Ruiter fotografer­t i forbindels­e med fakkeltoge­t hun deltok i, i februar. FOTO: SIRI FOSSING

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway