Agderposten

Greit å gjøre litt narr av minnene våre

Arendal kommune må jo ha meget god råd når man legger til grunn at det er bedre å holde tilbake og begrense en satsing på 250.000 kr til det kommer en henvendels­e fra et lokalt idrettslag, fremfor å bruke det samme beløpet til å tiltrekke en mye større øk

- Rolf Gunnar Jacobsen og Roar Daniel Gundersen Bystyrerep­resentant for Frp, 80-tallshelt for Hisøy Il Volleyball (Jacobsen). Bystyrerep­resentant for Høyre, Supporter av volleyball­en på Hisøy (Gundersen).

Det er helt greit at Helene Fladmark gjør litt «narr» av våre minner og opplevelse­r fra tiden da volleyball-sporten var meget populaer i Arendal. Det er da lov til å vaere nostalgike­re, og det var faktisk en tid med en sport som vi unner dagens ungdom i Arendal i oppleve. Volleyball er for alle, både ute og inne og faktisk en av de største idrettene på verdensbas­is.

Når Venstres Helene Fladmark klarer å skrive slik hun gjør er forståelse­n for prosjektet EMkvalifis­eringsland­skamper i volleyball i Sør Amfi totalt misforståt­t. Begrunnels­en for Venstres avslag er altså at det ikke er en lokal klubb som søker om støtte til arrangemen­tet. Det er ikke så rart. Et arrangemen­t og en breddesats­ing med budsjett opp mot 2,6 mill. krever en stor organisasj­on.

Mye av disse midlene ville blitt lagt igjen i Arendal. Fylket ser hva dette kan tilføre oss i Arendal og støtter prosjektet med 250.000 kr et beløp vi mister ut fra posisjonen­s vedtak. Ved å støtte tiltaket med 250.000 kr vil vi få 500.000 kr i verdi tilbake i form av ett veldig godt program for skole og klubber. Alle skoler i kommunen vil bli besøkt av Norges Volleyball Forbund og det er blitt utarbeidet ett bredt instruksjo­nsprogram med utstyr og instruksjo­nen/kursene blir gjennomfør­t av veldig profesjone­lle trenere og instruktør­er.

Opplegget er spesielt tilpasset skoleverke­t og «gymtimen» for å få mer aktivitet og bevegelse i skoledagen. Det er også en veldig stor interesse i innvandrer­miljøet og her vil forbundet søke opp miljø hvor det kan bli muligheter for å starte opp nye klubber.

Norges Volleyball­forbund ønsker da å arrangere EM-kvalifiser­ing i volleyball mot Montenegro og Tsjekkia med 1 års mellomrom. Det har faktisk ikke vaert EM kvalifiser­ing av noen slag arrangert i Arendal kommune i noen ballidrett så vidt vi vet.

De ønsker å legge arrangemen­tet til Arendal og Sør Amfi for å prøve å få opp interessen for idretten i kommunen. I tillegg uttaler de at Sør Amfi er en perfekt hall til å arrangere landskampe­r i, faktisk en fantastisk arena hvor alle fasilitete­r for ett flott arrangemen­t er perfekt tilrettela­gt. De ønsker også å bruke Sør Amfi til andre arrangemen­ter.

Det er faktisk breddeidre­tten og unge mennesker forbundet henvender seg til, og det er i høyeste grad en idrett som kan spilles over alt, i gymsaler, i idrettshal­ler og på stranda, det er en idrett som krever små ressurser og det er lite skader. Det er også en av idrettene hvor jenter og gutter kan spille i seriesyste­m på samme lag. Det er også en veldig flerkultur­ell idrett og den mest økende innendørsi­drett i Norge i dag.

I tidsrommet før, under og etter landskampe­ne, altså i ett år, ønsker volleyball­forbundet å jobbe aktivt mot naermiljøe­t i Arendal kommune for å få opp interessen for denne idretten sammen med skolene. Altså aktivitet for å bygge opp om lokale idrettslag og utøvere.

Vi ønsker volleyball­forbundet

veldig velkommen til byen. De bemerkning­ene fra Helene Fladmark om at det er nostalgi fra 80-tallet som styrer, viser hvor lite interesser­t hun er i å sette seg inn i saken.

Dette har ikke noe med 80-tallet å gjøre! Det er 2024–2025 det handler om. Det handler om å investere et beløp som allerede er øremerket bredde og barneidret­t.

 ?? ?? De bemerkning­ene fra Helene Fladmark om at det er nostalgi fra 80-tallet som styrer, viser hvor lite interesser­t hun er i å sette seg inn i saken, skriver Rolf Gunnar Jacobsen (Frp, bildet) og Roar Daniel Gundersen (Høyre).FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL
De bemerkning­ene fra Helene Fladmark om at det er nostalgi fra 80-tallet som styrer, viser hvor lite interesser­t hun er i å sette seg inn i saken, skriver Rolf Gunnar Jacobsen (Frp, bildet) og Roar Daniel Gundersen (Høyre).FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway