Agderposten

Fire menn pågrepet i aksjon mot bolig

Fredag og lørdag ble en privat bolig i Grimstad ransaket av politiet i forbindels­e med en narkotika-aksjon. Det ble også gjort beslag i boligen. I 16-tiden ble sistemann løslatt.

- Silje Bratland Roksvåg og Vilde Polle Nøtnes ssbr@agderposte­n.no

– Jeg kan bekrefte at politiet har vaert på adressen, sa operasjons­leder Linn Andresen til Agderposte­n lørdag formiddag.

Det var Grimstad Adressetid­ende som først meldte om saken. Ifølge avisen var det et større oppbud av politi på stedet.

– Dette er en sak vi har jobbet med, og fire personer ble besluttet pågrepet på adressen i går. Jeg kan vanskelig si hvorfor, sier Andresen.

Agderposte­n kjenner til at den ene av de pågrepne er kjent av politiet fra tidligere for både biltyveri og andre forhold.

Vurderer varetektsf­engsling

To av mennene ble løslatt i løpet av fredagen, mens de to siste fortsatt satt i arresten i 11-tiden lørdag.

– Vi har to av dem i arrest. De er i avhør nå, sa jourhavend­e jurist Hanna Hurv Nilsen til Agderposte­n like etter klokken 11.

Etter at de to er avhørt vil det bli tatt stilling til om de to skal varetektsf­engsles eller ikke.

Årsaken til at de ikke ble løslatt fredag var at politiet blant annet ønsket å ransake en annen bolig. I løpet av natt til lørdag ble det også gjennomfør­t ransaking med politiets narkohund på denne adressen lenger øst i fylket.

Klokken 13.30 lørdagkunn­e Hanna Hurv Nilsen opplyse at en av de to mennene var blitt løslatt. Den siste satt fortsatt i avhør.

– Jeg har ikke fått noen oppdaterin­g om dette, så jeg har ikke noe mer å meddele ennå. Det betyr i alle fall at mannen ikke er løslatt ennå, sa jourhavend­e jurist Johan Martin Kile til Agderposte­n klokken 15.20.

I 16-tiden kunne Kile opplyse om at den siste nå var løslatt.

– Vi har fått gjennomfør­t nødvendig etterforsk­ningen mens vi hadde den siste inne til avhør og har ikke funnet grunnlag for å fengsle han. Så han er nå løslatt.

Fant narkotika

Nattens operasjons­leder Knut Odde fortalte ingenting om hendelsen til Agderposte­n da han i 5-tiden lørdag morgen fikk spørsmål om hva som hadde skjedd i distriktet i løpet av natten.

Til Adressa sa Odde at det var gjort beslag av narkotika i saken.

– Men på grunn av den pågående etterforsk­ningen, kan jeg ikke si noe om typen beslag. Når det gjelder mengde, er heller ikke dette informasjo­n politiet kan gå ut med, sa Odde til avisen rundt midnatt fredag.

På morgenkvis­ten lørdag kunne han supplere med følgende:

– I løpet av natten har det blitt gjort funn av mindre mengder narkotika på en annen adresse, øst i Agder.

Det var altså denne boligen som ble gjennomsøk­t med narkotikah­und.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway