Agderposten

Millioner takk for støtten til livreddend­e kreftforsk­ning

Fra 2006 fram til i fjor samlet Kreftforen­ingens innsamling­saksjon (tidligere Krafttak mot kreft) inn over 470 millioner kroner til kreftsaken. I årets innsamling­saksjon har vi toppet giverglede­n med ytterliger­e 36 millioner kroner – og passerer dermed en

- Geir O. Wehus

Kreftforen­ingen innsamling­saksjon er vår årlige innsamling­saksjon som foregår i mars. En stor andel av våre innsamlere i Agder er russ som gjennom «alle år» har engasjert seg og gått fra dør til dør med bøsse. Så også 2024-kullet, som har fulgt opp den gode tradisjone­n over hele fylket. I år ble den gamle bøssa erstattet med Vipps-nummer og QR-kode, og russen har stått på for å samle inn penger til kreftsaken. For mange er dette en hjertesak som betyr mye, og vi i Kreftforen­ingen er imponert over den enorme innsatsen som er lagt ned.

De videregåen­de skolene i Tvedestran­d, Arendal, Grimstad, Lillesand og Setesdal har vaert i sving. Mange har funnet på gøye challenges for å skape oppmerksom­het om aksjonen, som Dahlske videregåen­de i Grimstad hvor russepresi­denten farget håret rosa og russestyre­t måtte bade i sjøen. Dahlske vant også en av Kreftforen­ingens kåringer for råeste challenge som var å gå til fots fra Lillesand til Fevik.

Til sammen er det så langt samlet inn 1.908.283 kroner i Agder, og vi er så takknemlig­e!

Ingen går gjennom livet uten å bli berørt av kreft, enten som kreftramme­t selv eller som pårørende, venn, kollega eller annet. Det er brutalt, men sant. Hver dag får over hundre mennesker i Norge en kreftdiagn­ose. Heldigvis overlever stadig flere, men samtidig øker antallet som blir syke. Vår største frykt er å miste dem, vårt største ønske er at de skal få så god behandling at de blir helt friske. I dag vet vi at kreftsvuls­ter er like forskjelli­ge som personene som rammes. Det avgjørende for valg av behandling er derfor ikke lenger bare hvor i kroppen svulsten befinner seg, men dens unike egenskaper og genetiske fingeravtr­ykk.

For å skreddersy behandling­en til hver enkelt pasient behøves en gentest så tidlig som mulig etter at kreften har spredt seg. Da vil flere få lengre, gode liv. Det er dette Kreftforen­ingens innsamling­saksjon har handlet om i år og vil handle om også de neste tre årene.

Vi er ydmyke og takknemlig­e, og stolte over å kunne gi pengene videre til dyktige forskere som hver dag jobber for å få flere medisiner og behandling­smulighete­r i verktøykas­sa. Så flere kreftpasie­nter med spredning kan få tilbud om en gentest og den beste behandling­en basert på resultaten­e. For håpet ligger i genene, og hver krone donert til innsamling­saksjonen bidrar til dette håpet.

Tusen takk til alle som har organisert og gjennomfør­t innsamling­en, og alle som har bidratt med penger.

Takk for at dere har støttet forskning på morgendage­ns kreftbehan­dling. Sammen skaper vi håp!

Regionlede­r i Kreftforen­ingen Agder

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway