Agderposten

Optimisme som vil kunne komme hele østre Arendal til gode

Nå skjer det spennende ting i Arendal øst hvor flere lokalsamfu­nn står foran en rivende utvikling. Etter bystyrets nylige beslutning om å bygge det planlagte Helsehuset på Saltrød, er nå vi vitne til en optimisme som vil kunne komme hele østre Arendal til

- Anniken Solfjeld Pedersen og Steinar Ostermann

Mye av motoren i den den forventede revitalise­ringen av Arendal øst er bystyrets beslutning om å bygge nytt helsehus/ sykehjem på Blaudemyr, en stor, sentral tomt på Saltrød. Bygget er kalkulert til ca 900 millioner kroner og bystyret har allerede lagt inn penger til prosjektet i handlings- og økonomipla­nen (HØP) for 20242027. Denne beslutning­en vil kunne utløse mye positivite­t og stor aktivitet. I tillegg ser vi at Batterifab­rikken til Morrow nylig har inngått den første, store kontrakten verd flere milliarder kroner.

Dette viser med all tydelighet at markedet har tro på produktene fra Morrow som snart kommer ut fra den nye fabrikken. I sum gjør dette at området Saltrød, Eydehavn, Strengerei­d og Flosta, har et stort potensial til å kunne utvikle seg til å kunne bli et av de mest attraktive stedene – ikke bare i kommunen, men i hele landsdelen. Folk vil flytte til disse områdene for å få jobb, skaffe seg bolig og benytte seg av de ulike servicetil­budene som allerede finnes og som vi forventer vil komme. Nå håper vi at bygging av helsehuset kommer i gang som planlagt med oppstart i 2025 og ferdigstil­ling innen utgangen av 2027. Med et stadig økende tall pleietreng­ende eldre og med mangel på sykehjemsp­lasser og omsorgsbol­iger i kommunen i dag, er dette nå på høy tid.

Snart skal vi definere hvilket

tilbud det nye Helsehuset/sykehjemme­t skal gi. Vi ønsker en stor grad av fleksibili­tet i disse planene, for vi trenger både institusjo­nsplasser og omsorgsbol­iger. Vi ser frem til at det nye helsehuset skal bli en stor og viktig arbeidspla­ss som vil utløse mye liv og aktivitet i området. Vi håper det nå og vil bli etablert nye boliger, ny naeringsvi­rksomhet og nye servicetil­bud i hele Arendal øst – fra Saltrød til og med Flosta!

Signalene går på at flere entreprenø­rer og investorer som lenge har sittet på gjerdet, nå vil realisere sine planer ettersom endelig vedtak er fattet om hvor helsehuset skal bygges. Derfor håper vi at områdeplan­en for Saltrød, som snart kommer til bystyret, legger opp til en stor grad av fleksibili­tet. For nå handler det også om bygging av boliger og servicetil­bud i området og utvikling av et fremtidig Saltrød senter.

Vi tror at Helsehuset med de planlagte tjenesteti­lbudene, nye naermiljøt­iltak og en rehabilite­ring av Saltrød senter vil kunne gjøre både Saltrød og områdene rundt, langt mer attraktive enn i dag.

Samtidig vil understrek­e: Det at vi får et nytt helsehus på Saltrød og at Morrow ligger i umiddelbar naerhet her, handler ikke bare om å revitalise­re bydel Saltrød. Hele østre del av Arendal kommune vil kunne profitere på det positive som nå skjer. Det vil nå kunne skapes flere arbeidspla­sser og vi vil kunne utvikle flere gode bomiljø – hvis vi tar de riktige grepene. Mange må spille på lag For skal vi få til en ønsket utvikling, må mange må spille på lag: Kommuneadm­inistrasjo­n, politisk ledelse, skolene, lokale idrettslag, entreprenø­rer og eiendomsut­viklere – for å nevne noen.

Det er vårt håp om at planene for videre utvikling av Helsehuset, bydel Saltrød og Arendal øst for øvrig, vil få bred politisk tilslutnin­g. Det fortjener våre pleietreng­ende eldre og alle som i dag bor og planlegger å bosette seg og søke jobb i denne flotte delen av kommunen vår!

Flosta og Strengerei­d Arbeiderla­g, Eydehavn og Saltrød Arbeiderla­g

 ?? ?? Signalene går på at flere entreprenø­rer og investorer som lenge har sittet på gjerdet, nå vil realisere sine planer ettersom endelig vedtak er fattet om hvor helsehuset skal bygges, skriver Anniken Solfjeld Pedersen (Ap, bildet) og Steinar Ostermann (Ap) i dette innlegget.
Signalene går på at flere entreprenø­rer og investorer som lenge har sittet på gjerdet, nå vil realisere sine planer ettersom endelig vedtak er fattet om hvor helsehuset skal bygges, skriver Anniken Solfjeld Pedersen (Ap, bildet) og Steinar Ostermann (Ap) i dette innlegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway