Agderposten

Ikke fornøyd tross seier

Jerv tok en komfortabe­l 2-0-seier mot Sotra, etter en lang lørdag, som inkluderte et kansellert fly og mye venting. Peter Wilson åpnet målkontoen for sesongen.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Til tross for seieren var Jervtrener Lars Bohinen ikke saerlig fornøyd med lagets prestasjon.

– Det er dårlig tempo, litt rotete egentlig. Det er en tørr bane, de ville ikke vanne. Det ødelegger litt tempoet i ballen. Ellers har vi brukbar kontroll, men vi er ikke gode i dag, sier han til Agderposte­n.

– Vi klarer ikke holde i ballen lenge nok og bra nok. Vi taper litt for mange dueller. Vi har litt ekstra klasse på topp med Peter (Wilson), som sånn sett var den store forskjelle­n.

Flytrøbbel

Jerv-spillerne dro tidlig til Kjevik for avreise til Bergen lufthavn, men flyet som opprinneli­g skulle ta de vestover, ble innstilt på grunn av sykdom hos Widerøe.

Dermed ble det noen timers venting på Kjevik, og tre timers utsettelse av kampen. Jerv kom seg til slutt til Flesland, hvor de så kunne ta seg ut til Sotra.

Bohinen vet ikke om den lange ventetiden er grunnen til at laget leverte svakere enn han hadde forventet.

– Jeg vet ikke om det er det, men jeg synes vi var seige i dag. Det var tredje kamp på sju dager, så det kan ha litt med det å gjøre, men såpass mange ble hvilt (mot Strømsgods­et), så det bør ikke vaere det. Forflytnin­gen gikk for treigt og vi har ikke den fysiske outputen vi skal ha.

Festet grep

Når de først var på plass på Straume stadion, styrte Jerv kampen fra første spark på ballen.

De gule hadde ballen klart mest, mens Sotra lå lavt og ventet på kontringsm­uligheter.

Felix Schröter fikk Jervs første sjanse da han prøvde seg på et skudd fra kanten av femmeteren, som snek seg utenfor lengste stolpe.

Wilson-scoring

Etter 17 minutter kunne Peter Wilson endelig juble for sin første scoring for sesongen. Spissen ble spilt fri av Mathias Wichmann på et frispark, og svenskliba­neseren snudde seg og skjøt mellom beina på keeper.

Jerv fortsatte med presset, mens Sotra fikk noen halvsjanse­r lenger ut i omgangen.

Håkon Krogelien, som kom inn etter et kvarter for Lars Markmanrud, fikk en stor sjanse på en corner, men skuddet til 20-åringen ble reddet av Sotras keeper.

Markmanrud­s skade ser ikke ut til å vaere veldig alvorlig, sier Bohinen.

Snappet ballen

På overtid av førsteomga­ng oppsto det en bisarr situasjon.

Sotra-forsvarer Anders Johansen spilte ballen på tvers utenfor egen sekstenmet­er. Men pasningen gikk midt mellom keeper og medforsvar­er Kristian Ree. Da var Wilson frempå og snappet pasningen. Han rundet keeper og satt ballen i mål.

Idet han scoret ble han også truffet av Ree, som febrilsk prøvde å avverge scoringen. Smellen gjorde at 27-åringen ble liggende nede, men han kom ut igjen på banen etter pause.

Wilson har brent mange sjanser i starten av sesongen, men Bohinen håper det nå har løsnet permanent.

– Det viktigste er at han hele tiden produserer sjanser. Da vil han få roen og selvtillit­en til at han setter flere av de. Det håper jeg dagens mål gjør for han, sier Jerv-treneren.

Krogelien naere

2. omgang fortsatte som den første, med Jerv i total kontroll.

Håkon Krogelien fikk enda en kjempesjan­se på en corner rundt timen spilt, men headingen hans gikk i hansken til keeperen, i tverrligge­ren og spratt ut.

Like etter kom en ny stor sjanse, men Felix Schröter blåste ballen noen centimeter over tverrligge­ren.

Jerv kontroller­te inn kampen og Sotra skapte ytterst få farlighete­r foran Jerv-keeper Øystein Øvretveit.

 ?? ?? SCORET: Peter Wilson fikk endelig scoringene sine i borteseier­en mot Sotra. Men trener Lars Bohinen var ikke veldig fornøyd med lagets totalprest­asjon. Foto: Marius Gundersen
SCORET: Peter Wilson fikk endelig scoringene sine i borteseier­en mot Sotra. Men trener Lars Bohinen var ikke veldig fornøyd med lagets totalprest­asjon. Foto: Marius Gundersen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway