Agderposten

– Gleder oss til returen

Det måtte ekstraomga­nger til for å skille lagene da ØIF Arendal møtte Elverum i første semifinale­kamp i sluttspill­et. Til slutt trakk Elverum det lengste strået og vant 36-35.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

For det ble høydramati­sk i Terningen Arena fredag kveld. Elverum kunne juble etter å ha tatt seieren med tre sekunder igjen av andre ekstraomga­ng.

– Det er vanskelig å sette ord på nå. Vi visste det kom til å bli tøft. Vi spiller uavgjort etter 60 minutter og det er i seg selv et fint resultat, men nå må vi hjem til Arendal og se hva vi kan gjøre annerledes, sa Mathias Larson til TV 2 etter kampen.

– Spretter ikke vår vei

ØIF-trener Heine Jensen var en fattet mann etter tapet.

– Vi spiller fint og får gjort det vanskelig for Elverum, og så blir det tett som forventet. Når alt kommer til alt spretter ikke ballen vår vei i dag. Det ble litt stang ut for oss i noen situasjone­r, sier han til TV 2.

Til Agderposte­n er han likevel klar på at det er surt å tape med noen få sekunder igjen på klokka.

– Selvfølgel­ig er det det, men vi visste det kom til å bli tett og var forberedt på at det kunne bli sånn. Guttene gjør en kjempeinns­ats og gjør en god kamp, sier Jensen.

Han klarer ikke peke på én ting som gjorde at de tapte.

– Det er en bom her, en bom der. Vi leder med tre etter å ha spilt en fantastisk førsteomga­ng. Så vet vi de kommer med mye energi og det klarer vi å matche. Så klarer vi ikke få en god nok avslutning i siste sekundene av ordinaer tid.

– Vi må hjem og se om vi kan finne et mål eller to her og der. Så gleder vi oss til tirsdag og håper på et stappfullt Sør Amfi.

Jevn start

Kampen startet akkurat så jevnt som det ble spådd. Lagene fulgte hverandre mål for mål de første 20 minuttene av kampen.

Først like før pause fikk ØIF en skikkelig luke, da en Elverum-utvisning lot ØIF ta ledelsen med tre mål og holde unna til lagene gikk i garderoben med 10–13 i favør bortelaget fra Arendal.

Larson holdt rolig

2. omgang startet som den første sluttet, med ØIF i førersetet.

Tolv minutter tok det før Elverum utlignet ledelsen til ØIF, da Antonio Serradilla satte 19–19 i det tomme Arendal-buret.

Lagene fulgte hverandre videre og ti minutter før slutt gikk Elverum for aller første gang i kampen opp i ledelsen.

Mathias Larson ble holdt uvanlig stille ute på banen, og kun scoret på straffer, før det gjensto sju minutter av kampen. Da kom hans første spillemål, som ga ØIF ledelsen 24–25.

Dramatisk avslutning

Det var en ledelse ØIF ikke klarte å forvalte hele kampen ut.

Etter noen nervepirre­nde sluttminut­ter og en redning fra keeper Kristijan Jurisic i omgangens siste sekunder, ble det ekstraomga­nger på stillingen 29–29.

Etter første ekstraomga­ng så det stygt ut for ØIF, for da var det Elverum som hadde en ettmålsled­else, etter to raske scoringer tidlig i omgangen.

Det så tapt ut da ØIF lå under 35–32 med tre minutter igjen, men to raske ØIF mål og en Elverum-utvisning for et feil bytte, ga gjestene håp.

Ett minutt før slutt satte Mathias Larson inn 35–35 i et åpent mål.

Men Elverum knuste comeback-drømmen til ØIF med tre sekunder igjen av andre ekstraomga­ng, da Tobias Grøndahl satte ballen i mål til 36–35 til Elverum

NB! Den andre og potensielt avgjørende semifinale­n spilles i morgen i Sør Amfi.

PS! I den andre semifinale­kampen vant Kolstad 3226 over Drammen HK.

 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? TAP: Mathias Larson og ØIF tapte for Elverum fredag kveld. I morgen er det returoppgj­ør i Sør Amfi.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN TAP: Mathias Larson og ØIF tapte for Elverum fredag kveld. I morgen er det returoppgj­ør i Sør Amfi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway