Altaposten

Hadde vaert artig med Alta-kontor

Line Suhr Johansen satset alt på digitalbyr­å i Vesterålen. Det angrer hun ikke på.

- Av Bjarne Krogstad Bjarne@altaposten.no

Veksten i år tror hun vil vaere flere hundre prosent.

– Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med data. Det skjønte jeg allerede på slutten av 90-tallet da pappa kjøpte sin første PC, ler Line på telefon fra Vesterålen. At hun skulle bli bedriftsei­er var aldri tanken, men tilfeldigh­etene har gjort at hun nå eier egen bedrift med flere ansatte.

Møtte drømmemann­en

Line forteller at hun er født og oppvokst på Kronstad, og identifise­rer seg som altavaerin­g, til tross for at hun ikke har bodd i byen siden 2006. At hun havnet i Vesterålen med bøfjerding­en Marius var en beslutning de begge tok, da nettbutikk­en de jobbet for i Oslo ble solgt.

– Skal vi finne på noe nytt, eller bli i Oslo, spurte vi oss selv. Kort fortalt endte vi opp med et Excel-dokument med fordeler og ulemper med de plassene vi vurderte, og endte opp med Vesterålen siden Marius har familien sin her. – Tenker du ofte tilbake på Alta? – Jeg er hjemme flere ganger i året, hvis jeg har mulighet til det. Men jeg lengter nok spesielt tilbake rundt jul og påske, forteller Line.

Digital satsning

I 2014 stiftet hun Nettrakett AS og hjelper i dag kunder over hele landet med nettløsnin­ger og markedsfør­ing. I august 2016 fikk hun sin første faste ansatte, og kan i dag vaere stolt over å ha ni ansatte i digitalbyr­ået sitt.

– Det har vaert en formidabel vekst sånn sett. Vi merker at også bedrifter i Nord-norge, dessverre, henger litt etter på det å vaere synlig på nett, uten at det er noen grunn til å gjøre det. Selv om man kanskje ikke selger varer på nett, så bør man vaere til stede der kundene er. Internett har kommet for å bli, påpeker hun Kundene har hun, som sagt, i hele landet – også i Alta. – Flest kunder har vi i Vesterålen, men i det siste har vi fått kunder i Alta også. Det synes jeg er veldig artig og tanken om et Alta-kontor har streifet meg. Det hadde vaert artig å få til, sier hun. – Hva er planene videre? – Vi har nylig blitt godkjent laerebedri­ft og vår første laerling innen IT begynte i starten av september. Vi er veldig glade for å kunne tilby denne muligheten for ungdommen i landsdelen, samtidig som vi knytter til oss nye talenter, svarer Line og legger til:

– Vi skal jobbe videre for vekst, og for å alltid vaere det foretrukne helhetlige digitale byrået i Nord-norge.

 ??  ??
 ??  ?? SATSET DIGITALT: Altavaerin­gen Line Suhr Johansen gjør suksess med nettfirma i Vesterålen.
SATSET DIGITALT: Altavaerin­gen Line Suhr Johansen gjør suksess med nettfirma i Vesterålen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway