Altaposten

Håper på folkefest

Andreas Markussen vil ha smekkfulle tribuner når Alta IF møter Grorud.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

– Dette er en unik anledning for altavaerin­gene å støtte opp om lokalfotba­llen i byen. Det er gratis inngang, der våre mange støttespil­lere og fantastisk­e naeringsli­v betaler en gitt sum for hver tilskuer som møter opp i Finnmarksh­allen. Ta med deg noen venner og bidra til god stemning på tribunen og viktige inntekter til Alta IF og naboklubbe­ne, sier Andreas Markussen.

Satser på 1200 tilskuere

Opplegget er like enkelt som det er genialt. Enkeltpers­oner og en rekke bedrifter har forpliktet seg til en betale en viss sum per tilskuer som dukker opp når Alta IF møter Grorud på hjemmebane på søndag. For hver tilskuer over 750 skal 40 prosent av inntektene fordeles på naboklubbe­ne BUL, Tverrelvda­len IL, Rafsbotn IL, IL Frea, Kaiskuru IL og Nerskogen IL. Kjente lokale fotballper­sonlighete­r som Tore

1. divisjon kvinner

Fart - Kongsvinge­r (lør) Uraedd - Øvrevoll Hosle Lyn - Grei BUL - Fløya (søn) Kil/hemne - Amazon Åsane - Byåsen

Postnord-ligaen avd. 1

Asker - KFUM (lør) Follo - Hamkam Baerum - Kjelsås Alta - Grorud (søn) Skeid - Raufoss Nybergsund - Finnsnes VIF 2 - Brumunddal (man)

2. divisjon kvinner avd. 9

Alta - Fløya 2 (lør) Furuflaten - Porsanger Nordreisa - Tromsdalen BUL 2 - Fløya 2 (søn)

Norsk Tipping-ligaen avd. 6

Sortland - Fløya (lør) Skjervøy - Funnefoss/vormsund Senja - Skjetten (søn) Salangen - Lørenskog Reginiusse­n, Magnus Andersen og Trond Fredrik Ludvigsen er blant støttespil­lerne som sørger for klingende mynt i de respektive klubbkasse­ne.

– Tilskuerka­pasiteten i Finnmarksh­allen er 1200 mennesker, og vi satser selvsagt på å fylle hallen på søndag. Vi har opplevd en formidabel oppbacking fra naeringsli­vet og er veldig takknemlig for alle som har sagt seg villige til å bidra. Målet er å lage en skikkelig folkefest, kommentere­r Markussen, som selv spilte sentralt på Alta IFS midtbane da bunnlaget Finnsnes ble slått for en knapp uke siden.

Lørdag er det klart for årets siste fotballtur­nering for myggog minilag. ifinnmark Cup sparkes i gang klokka 09.00 på Alta idrettspar­k.

Jakter opprykk

Han legger ikke skjul på at det er mer enn økonomiske motiver som ligger bak ønsket om en stappfull hall.

– Det er en stor opplevelse å spille fotball foran så mange tilskuere. Vi kjemper om opprykk til 1. divisjon, og det er klart at god støtte fra tribunen vil gi spillergru­ppa en skikkelig boost når Grorud kommer på besøk. Det ligger an til en meget spennende sesongavsl­utning, og forhåpentl­igvis vil vi vaere med å kjempe om seriegull til siste slutt, sier midtstoppe­ren.

Det vil vaere konkurrans­er med flotte premier før kampstart og i

2. divisjon menn avd. 1

Vestli - Elverum 2 (lør) Bravo - Sarpsborg (søn) Herkules - LFH09 Skarphedin - Oslo-studentene Oslo-stud. - Storhamar (tirs)

Den aldersbest­emte håndballtu­rneringen «Ishavskraf­t kick off» arrangeres i Bul-hallen fredag til søndag. Happeninge­n markerer starten på årets håndballse­song. pausen. Blant annet får de fremmøtte muligheten til å vinne en splitter ny tv til en verdi av 20.000 kroner.

– Dette er verdens enkleste dugnad, og vi håper at så mange som mulig kommer. Vårt mål er å gi publikum en god fotballopp­levelse. At Alta IF og naboklubbe­ne også får en økonomisk gevinst er en kjempebonu­s. Det er ambisiøst å sikte mot 1200 tilskuere, men jeg tror ikke det er urealistis­k. Sammen kan vi klare det, smiler Markussen.

Alta IFS oppgjør mot Grorud starter klokken 15.00 søndag ettermidda­g. over 2400 ccm. Altavaerin­gen er nummer tre i sammendrag­et foran sesongfina­len. Løpet kjøres på Grenland motorsport­senter i Skien.

Lørdag arrangeres det en motorsport­dag på Kvenvikmoe­n, der det blant annet skal kjøres motocross og gokart. Det vil også vaere et par meget motorsterk­e biler til stede som skal drifte på asfaltbane­n.

 ??  ?? ØNSKER PUBLIKUM VELKOMMEN: Denne fotballare­naen ønsker Andreas Markussen å fylle til randen søndag ettermidda­g. 1200 tilskuere kan sørge for naermere 200.000 kroner i inntekter. (Foto: Steffensen)
ØNSKER PUBLIKUM VELKOMMEN: Denne fotballare­naen ønsker Andreas Markussen å fylle til randen søndag ettermidda­g. 1200 tilskuere kan sørge for naermere 200.000 kroner i inntekter. (Foto: Steffensen)
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway