Altaposten

Stor tro på tidlig kick off

BUL arrangerer turneringe­n en måned tidligere, men er optimister selv om påmeldinge­n er dårligere.

- Av Magne Ek magne@altaposten.no

Tradisjons­rike Ishavskraf­t cup er blitt til Ishavskraf­t kick off. Turneringe­n er flyttet for å bli nettopp en kick off på håndballse­songen.

– Mange aldersbest­emte lag starter med seriekampe­r neste helg og tanken vår er å gjøre turneringe­n til en «treningska­mpturnerin­g» i forkant av sesongen. Derfor flyttet vi den til før sesongstar­t, sier turnerings­ansvarlig Lotte H. Bellika.

48 lag er påmeldt i klassene fra G/J10 til G/J16. Dette er 13 faerre lag enn i fjor da turneringe­n ble arrangert vel en måned senere på året.

– Påmeldinge­n har gått ned og vi ser ikke bort fra at det er tidspunkte­t som er årsaken, men vi har tro på konseptet og at flere lag vil ta i bruk muligheten fra neste år, sier Bellika før hun legger til:

– Et problem er at fotballses­ongen fortsatt ikke er ferdig i alle klasser og noen klubber har enda litt begrenset håndballak­tivitet. Men med tanke på at håndballse­songen starter opp neste helg føler vi absolutt ikke at vi er for tidlig ute. Vi gleder oss over at mange lag får en fin start nå i helga og vi er fornøyd med at vi kan gi dem som ønsker det et tilbud i forkant av seriespill­et.

Konsert med Eirik

Under slike turneringe­r er det ikke bare det sportslige som er viktig. BUL tar også det sosiale aspektet på alvor.

– Vi har blant annet fått satt opp et hoppeslott utenfor Bul-hallen og vår samarbeids­partner

Sandfalljo­ggen 2017 Tirsdag 12. september

0,9 - Minijogg

Hedda Beldo Patrick Bøthun Nikolay L Pedersen Casper Olsen Sindre Blomsø Aud Jorun Bang Helle Bøthun

2,4 kilometer Jenter 12 år

1. Ida Finjord

Gutter 13 år

1. Johannes Rolland Johansen 2. Simen Finjord

4,7 kilometer Gutter 12 år

1. Henrik Bang

Gutter 15 år

1. Hans Fredrik Antonsen 9:47 10:19 Ishavskraf­t vil tilby deltagerne sine egne håndballko­rt på samme måte som Altaturner­ingen har hatt sine fotballkor­t. Men ikke minst kan vi i kveld invitere til konsert med Eirik Lyng på klubbhuset, sier Bellika.

Lyng er trolig allerede kjent for mange av turnerings­deltagerne, men om halvannen måned vil hele landet kunne stifte kjennskap med den talentfull­e altagutten. Han er nemlig en av de

Kvinner 20-39 år

1. Maren Losgård

Menn 20-39 år

1. August Nordeng 2. Daniel Strand 3. Øyvind K. Bøthun 4. Pål Eggset 5. Thomas Rønbeck 6. Cato Isaksen 7. Rolf M. Ytrehauge 8. Sindre Berntsen

Menn 40-49 år

1. Trond Finjord 2. Stein-inge Berg 3. Sigurd Beldo

Menn 50-54 år

1. Arvid Leijon Pedersen 2. Kalle Tjäder

Menn 55-59 år

1. Rudi Larsen 2. Bjørn Gunnar Hansen 3. Gunnar Hammari som er kommet gjennom nåløyet til Mgp-junior som arrangeres i Telenor arena 4. november.

Ungt pågangsmot

Det er tydelig at «ungdommen» tar tak i aktivitete­ne i BUL håndball. Mange yngre har påtatt seg oppgaver som tidligere i større grad har vaert gjort av eldre medlemmer. At turnerings­lederen fortsatt er i 20-årene er ett av flere bevis. Initiativt­akerne for klubbens Hu-lag, der Bellika

Trim

Marion Bang Solbjørg Hammari Åge Hammari Gunnar J Holten Lill Eli Johansen Arvid Kristianse­n Guri Mathisen Tone Mathisen Vidar Nilsen Aud Thomassen Laila Thomassen Rolf Rantala Hilde P. Suhr

Vinner tur til Bislett Games:

Arvid Leijon Pedersen

Gavekort Du Verden:

Gunnar Hammari

Bestemanns­premier 2017:

Laila Thomassen/arvid Kristianse­n (trim) Hans Fredrik Antonsen og Henrik Bang (konkurrans­eklasse)

Vi takker for årets sesong og ønsker deltakerne velkommen til nye løp i 2018. også er med, er et annet bevis.

– Vi føler vel at vi må bidra slik at vi ikke sliter ut de eldre, sier Bellika med et smil og legger raskt til:

– Vi er avhengig av eldre medlemmer som har vaert med i mange år og som fortsatt vil gjøre en jobb for håndballgr­uppa, men det er også fint å se at de ikke trenger å føle seg alene om jobben. Nå kan vi som er litt yngre laere av de eldre og igjen ta vår laerdom ned til enda yngre medlemmer.

Finalene i Ishavskraf­t kick off vil gå i Bul-hallen søndag mellom klokken 13.00 og 16.00, men også Altahallen vil tas i bruk hele helga.

– Også spiller 10-åringene i Gnisten (ved Altahallen) lørdag, avslutter Lotte H. Bellika.

Den første kampen blåses igang i Bul-hallen klokken 18.00 i ettermidda­g. Da er det Alta IFS og Tverrelvda­lens J12 som skal i ilden.

 ??  ?? FRA TO TIL FEM: Påmeldinge­n totalt er gått ned, men i klasse J16 gikk man fra to lag i fjor (BUL og Tverrelvda­len, bildet) til fem lag i år når turneringe­n er vel en måned tidligere. (Arkivfoto: Magne Ek)
FRA TO TIL FEM: Påmeldinge­n totalt er gått ned, men i klasse J16 gikk man fra to lag i fjor (BUL og Tverrelvda­len, bildet) til fem lag i år når turneringe­n er vel en måned tidligere. (Arkivfoto: Magne Ek)
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway