Altaposten

Banken flytter

Sparebanke­n Nord-norge forlater bygget på hjørnetomt­a og samlokalis­erer i stedet alle tjenester i Spenst-lokalene på andre siden av sentrum.

- Av Vidar Kristensen vidar@altaposten.no

Med fare for å slite ut begrepet «signaturby­gg», må nok Sparebanke­n Nord-norges bygg i Alta sentrum kunne legges inn i denne kategorien. Etter nesten 40 år på hjørnetomt­a i kvadrature­n i Alta sentrum, skal banken selge bygget sitt. Det er rett og slett ikke stort nok for moderne bankdrift.

– Vi har to valg; enten bygge en ekstra etasje, eller finne helt nye lokaler. Vi har valgt det siste, og bankbygget blir derfor lagt ut for salg, opplyser banksjef Ulf Tore Isaksen.

Overtar treningsse­nter

Han tar nesten 40 ansatte med seg og flytter til motsatt ende av kvadrature­n. Fra mai skal det pushes lån der det i dag pushes vekter, i lokalene som Spenst har i dag i A12. Spenst flytter ut, og dermed blir 1250 kvm ledig i første etasje fra 1. januar. Etter fire måneder med ombygging flytter banken inn. Da kommer også Snn-eide Regnskapsh­uset opp fra Bukta med sine 18 ansatte.

– Vi er på overtid i forhold til samlokalis­ering med Regnskapsh­uset. Når de er på plass sammen med oss er vi et komplett finanshus med rundt 40 ansatte, beskriver banksjef Isaksen.

Vinduer og åpne rom

Avdelingsl­eder Cathrin Pedersen i regnskapsh­uset sier det var jubel blant de ansatte da de fikk høre at de neste år flytter til tidsriktig­e lokaler i Alta sentrum og får felles lokaler og felles kantine med de andre ansatte i SNN i Alta.

– Dette er noe vi alle ser veldig fram til, sier Pedersen.

Også Daniel Andre Adamsen i eiendomsme­gleravdeli­ngen er klar på at dette er det riktige grepet for banken.

– Vi kunne nok blitt i dagens bankbygg og moderniser­t det, men det vil aldri bli så bra som det vi får i A12, sier Adamsen,

Banktrioen trekker fram de store vindusflat­ene, store, åpne rom, muligheten­e for to innganger og stor kantine med plass til alle som argumenter for å flytte møbler og ansatte til motsatt side av sentrum.

Tror på flere ansatte

– Det blir en mer åpen bank og lettere for kundene å komme i kontakt med menneskene som jobber hos oss. Vi har lyst til å åpne enda mer mot samfunnet, det blir store vindusflat­er og rom for både kaffe og konserter i samarbeid med andre aktører i Alta. Vi skal bruke samfunnsmi­dlene våre rundt de nye lokalene, til å få mer aktivitet og liv i sentrum. Vi ønsker å ta en aktiv rolle i Alta, og skape ny energi rundt bygget, beskriver Isaksen.

– Banknaerin­gen treffes hardt av digitalise­ring, er dere ikke redde for at dere om fem år er mange faerre ansatte og dermed sitter med tomme lokaler?

– Strategien vår er at vi skal vaere tilstede lokalt, og skal vi lykkes så må vi legge til rette

 ??  ?? LEGGER BYGGET UT FOR SALG: Ulf Tore Isaksen, Cathrin Pedersen og Daniel Andamsen.
LEGGER BYGGET UT FOR SALG: Ulf Tore Isaksen, Cathrin Pedersen og Daniel Andamsen.
 ??  ??
 ??  ?? ATTRAKTIV: Inni A12, i hjørnet av Alta sentrum, går man fra å pushe vekter til å pushe lån. Når banken flytter inn blir kantina i sokkeletas­jen tatt i bruk.
ATTRAKTIV: Inni A12, i hjørnet av Alta sentrum, går man fra å pushe vekter til å pushe lån. Når banken flytter inn blir kantina i sokkeletas­jen tatt i bruk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway