Altaposten

Mye å glede seg over

Det finnes alltid noe å glede seg over. Det er temaet til Verdensdag­en for psykisk helse 2018.

- Av Hanne Larsen hanne@altaposten.no

10. oktober er den internasjo­nale dagen der vår psykisk helse får ekstra fokus. I år er teamet «Noe å glede seg over» og med det oppfordres vi til å finne glede i små og store ting rundt oss, som gir glede for oss selv og for andre. Dette kan gi bedre psykisk helse i hverdagen, mener de som står bak verdensdag­en.

Felles dans

Lokalt har Sisa, Mental helse, Alta kommune og Colloquium AS gått sammen om et fellesarra­ngement. Inne på Sisa åpner kafeen klokka 10, mens det klokka 12 blir felles feelgood-dans på torget i Bossekop. Her har den lokale gruppa fått med flere barnehager, skoler, bedrifter og seniordans­egruppa.

– Dette kommer til å bli svaert. Bare fra Sandfallet skole kommer det 200 stykker, sier Merete Hammari Haddal i Colloquium AS.

Foredrag med Merete

Klokken 13 skal Haddal holde foredrag, som i korthet handler om å velge glede. Folkehelse­koordinato­r i kommunen, Gjermund Abrahamsen Wik, håper at de som ikke har anledning å komme til arrangemen­tet, finner på et stunt på sin egen arbeidspla­ss.

– Den uka som verdensdag­en er oppfordrer vi bedriftene til å finne et eller annet tiltak som skaper glede for andre. Det kan vaere gratis kaffe til noen, det kan vaere allsang i kantina eller at eksempelvi­s treningskj­edene gir bort en gratis time denne uka. Bare det å gi et smil til en annen kan skape store positive ringvirkni­nger, sier han.

Folkesykdo­m

– De som finner på noen sprell kan gjerne melde det inn til oss, så skal vi sette det inn på vår Facebook-side «Noe å glede seg over», sier Merete, mens Elisabeth Lyng Johansen på Sisa reklamerer med gratis kaffe og mat på kafeen deres denne dagen.

– Hit kan du komme akkurat som du er. Også om du er alene. Her er ingen terskel, sier Gjermund, mens Merete minner om at ensomhet er den største folkesykdo­mmen og at således er byggingen av relasjoner viktig.

 ??  ?? SPRER GLEDE: Gjermund Abrahamsen Wik, Elisabeth Lyng, Linn Charlotte Lundberg og Merete Hammari Haddal inviterer alle til Sisa 10.oktober. (Foto: Hanne Larsen)
SPRER GLEDE: Gjermund Abrahamsen Wik, Elisabeth Lyng, Linn Charlotte Lundberg og Merete Hammari Haddal inviterer alle til Sisa 10.oktober. (Foto: Hanne Larsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway