Altaposten

– Spurte om de trengte bassist

Rolf fra Alta med i progressiv­t Oslo-band.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Den utflytta altavaerin­gen Rolf Bang, (34) som bor og jobber i Oslo, ga fredag ut en singel med bandet Few Dollars More som har sitt hovedsete i hovedstade­n. Nå håper han å få presentere bandet i hjembyen.

– Onkel er forbildet

– Jeg ble med i dette bandet i februar måned. Jeg var på en konsert med dem da de hadde spillejobb i Drammen og da spilte de uten bassist. Jeg digget stilen deres, så jeg ymtet frempå at jeg spilte bass, og resten er historie, sier Bang som er nevøen til Per Ivar Bang, som blant annet er kjent fra Cinematic World.

– Han er et av mine musikalske forbilder og en av grunnene til at jeg begynte å spille, sier Rolf Bang.

Toner fra 70-tallet

Det musiske universet som Few Dollars More operer i, er godt plantet i 70-tallets rock.

– Vi er inspirert av Led Zeppelin og The Who for å nevne noen av bandene fra 70-tallet. Singelen som vi nettopp har sluppet heter «Delirious» og med denne setter vi fokus på hvordan menneskehe­ten behandler planeten vår og hvordan veldig mange velger å snu seg bort og lukke øynene for utfordring­ene vi står ovenfor fordi de er redde for å ofre personlig behag og komfort, sier Bang som spiller bass og korer i bandet. Singelen er første seg mot en planlagt plateutgiv­else.

– Vi jobber med den nå og den skal slippes for salg i mars måned i 2018. Alle låtene lager vi sammen på øving, så dette er et band hvor alle slipper til med sine meninger og innspill, forklarer Bang.

Spiller gjerne i Alta

Med Few Dollars More har han til nå vaert med på to store Europa-turneer.

– Vi skal i disse dager ha noen spillejobb­er i Norge, blant annet skal vi til Kristiansa­nd og Haugesund, sier Bang. – Kommer dere til Alta også?

– Det er ikke på planene nå, men det hadde vaert kult å få presentere bandet i Alta, så man skal aldri si aldri, avrunder den utflytta musikeren.

 ??  ?? SLIPPER SINGEL MED NYTT BAND: Rolf Bang (nummer 2, fra venstre) ga fredag ut en singel med bandet Few Dollars More. (Pressefoto)
SLIPPER SINGEL MED NYTT BAND: Rolf Bang (nummer 2, fra venstre) ga fredag ut en singel med bandet Few Dollars More. (Pressefoto)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway