Altaposten

–Vektlegger god hjemmelage­t mat

-

Betanias kjøkken lager middagen både for beboerne på Furuly og Betania Alta. Kjøkkenled­er Arne Lyseggen og hans kolleger vet hva god mat betyr for både de eldre og de andre beboerne, og legger stor vekt på at det skal smake godt og gi en god matoppleve­lse. – Vi gjør det vi kan for å bruke gode råvarer og lage det meste sjøl. Det er flere hensyn å ta, men det går egentlig greit å gi alle det de skal ha. Vi vektlegger at middagen skal bli et høydepunkt i hverdagen, sier Lyseggen.

Variert meny

På kjøkkenet har Lyseggen fire medhjelper­e pluss en laerling. – Vi lager stort sett våre egne fiske- og kjøttprodu­kter, Det gir et mer hjemmelage­t preg på middagen, noe vi tror alle er fornøyd med, sier han. Det har vaert mye debatt om tidspunkte­t for middagen på institusjo­nene her i landet, der det blir hevdet at den serveres for tidlig på dagen. – Vi har sett på dette også her hos oss, og vi regner med at det kommer en endring, slik at middagen blir servert noe seinere på dagen, sier Arne Lysbakken.

Vanlig årsak

Dialekten hans forteller at han kommer sørfra, og medgir at det er tilfelle. – Årsaken til at jeg er her i dag har nok litt å gjør med min bedre halvdel. Jeg er giftet meg med ei altajente, og kom hit for to år siden. Altså en vanlig årsak til flytting, smiler kjøkkenled­eren, som har sin kone med seg på jobben. – Vi trives begge svaert godt med å arbeide for Betnia Alta. Gode kolleger og gode arbeidsfor­hold forøvrig, sier kjøkkenled­er Arne Lyseggen.

 ??  ?? PAR PÅ KJØKKENET: Kjøkkenled­er Arne Lyseggen fant Grethe fra Alta, og i dag er begge på Betanias kjøkken i Bossekop.
PAR PÅ KJØKKENET: Kjøkkenled­er Arne Lyseggen fant Grethe fra Alta, og i dag er begge på Betanias kjøkken i Bossekop.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway