Altaposten

Samarbeid og kommunikas­jon

-

Päivi Johannesse­n kommer fra Finland, men etter over 30 år i Alta er det lite å spore av finsk aksent. Og nesten like lenge har hun sjøttet sin jobb ved Bossekop sykehjem, bare avbrutt av sin utdannelse til psykiatris­k sykepleier,- en utdanning hun tok hjemme i Finland, naermere bestemt i Rovaniemi. –Vi er en sammensvei­set stab ansatte her ved Bossekop sykehjem. Mange har arbeidet her i årevis og slik får vi stor trygghet. Å behandle psykisk syke beboere, hvor mange også har somatiske plager, er krevende. Dette setter store krav der kommunikas­jon med beboerne er svaert viktig, sier Johannesse­n. Lykken i Norge Hun dro fra Salla i Finland i svaert ung alder og reiste til Båtsfjord for å finne seg arbeid. Men der traff hun også kjaerlighe­ten i en ung, hyggelig mann fra Langfjorde­n i Alta.

–En kan vel si at jeg fant lykken i Båtfjord, smiler hun. Etter et opphold i Vardø gikk turen til Alta i 1985. Der begynte Päivi på hjelpeplei­estudiet ved Alta videregåen­de skole, før hun fikk fast arbeid ved Bossekop sykehjem etterpå.

–I denne tiden giftet vi oss også. Det gjorde vi i Rovaniemi, forteller hun. Etter en tid på Betania fikk hun tilbud fra ledelsen om å ta utdanning til psykiatris­k sykepleier.

–Jeg fikk full lønn under studiet, mot bindingsti­d ved Betania etterpå. Det var et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Utanningen på tre år tok jeg i Rovaniemi, og var tilbake i jobb igjen i 1992, forteller hun. Krevende og givende De siste 25 årene har hun hatt sitt virke ved Bossekop sykehjem. Sammen med ektemannen har hun stiftet famile og fått barn, og er en godt etablert altavaerin­g, men med sterke røtter og forhold til hjemlandet.

–Det var andre tider da jeg begynte her. Det var overfyllt, og de aller fleste av beboerne måtte dele rom. Vi hadde også en tøff periode da Jansnes ble lagt ned. Vi hadde en hektisk tid den gang, forteller Johannesse­n.

–I dag er Bossekop sykehjem et moderne og velfungere­nde sykehjem som tar vare på og gir behandling til de svakeste i samfunnet. Det er selvsagt krevende, men også svaert givende. Jeg er takknemmel­ig for å få lov å arbeide her og da sammen med kolleger og ledelse jeg setter stor pris på, sier psykiatris­k sykepleier Päivi Johannesse­n.

 ??  ?? KREVENDE OG GIVENDE: Päivi Johannesse­n har vaert psykiatris­k sykepeleie­r ved Bossekop sykehjem i 25 år. – Krevende, men svaert givende, forteller hun.
KREVENDE OG GIVENDE: Päivi Johannesse­n har vaert psykiatris­k sykepeleie­r ved Bossekop sykehjem i 25 år. – Krevende, men svaert givende, forteller hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway