Altaposten

– Beklager om de føler seg avvist

Rådmannen sier kommunen skal bidra som best de kan når innbyggern­e trenger dem.

-

Marion Høgmo, rådmann i Loppa, sier at hun på stående fot ikke kan uttale seg om hva som har skjedd rundt saken til ekteparet Flåten/johansen. Men på generelt grunnlag understrek­er hun at kommunen har et ansvar overfor innbyggern­e sine:

– Har vi mulighet til å stille opp, så skal vi gjøre det i slike situasjone­r. For en husbrann er en krisesitua­sjon for de som står oppi dette. Om ekteparet føler seg avvist etter å ha henvendt seg til Loppa kommune, så vil jeg beklage det på det sterkeste. For uansett hva vi hadde eller ikke hadde å tilby av hjelp, så skal vi ta imot slike henvendels­er på en god måte, og bistå så godt vi kan, sier hun.

Høgmo sier hendelser som dette vanligvis ikke faller under definisjon­en av hendelser som krever at kriseteame­t iverksette­s.

– Men om det skulle komme indikasjon­er på at det er nødvendig, så vil nok lege/helseperso­nell be kommunen trå til med krisehåndt­ering. Jeg kjenner ikke denne saken godt nok til at jeg kan si noe om hvorvidt dette burde vaert gjort her.

– Ekteparet spør om dere kunne bistått med boliger, nødpenger eller lignende?

– Vi har ikke boliger stående tilgjengel­ig for slike tilfeller, det tror jeg ingen kommuner har. Og jeg tror heller ikke vi uten videre kan betale ut penger ved slike behov. Vi har ikke noe kleslager å ta av heller. Men kanskje kunne vi bistått ved å låne dem telefon, kontakte forsikring­sselskapet eller hjelpe dem med å ordne andre praktiske ting. Som sagt er det veldig beklagelig om de føler at de ble avvist da de ba om hjelp fra oss, sier rådmannen avslutning­svis.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway