Altaposten

Det er ingen skam å snu i tide

- Representa­ntskapet i Fagforbund­et Finnmark

I juni sikret Høyre, Fremskritt­spartiet, Venstre og Kristelig folkeparti flertall for kommune- og regionrefo­rmen på Stortinget. Det betyr at det fra 2020 vil vaere 354 kommuner og 11 fylker.

Nytt storting med nye representa­nter gir håp om reverserin­g av dette vedtaket. Vedtakene står kun til nye vedtak fattes. KRF har i ettertid av vedtaket i stortinget antydet at de ønsker å snu i denne saken, og profilerte dette i valgkampen.

I tillegg til tvangssamm­enslåingen av Finnmark og Troms, ble det vedtatt en tvangssamm­enslåing av fylkene Østfold, Akershus og Buskerud til region Viken.

Fagforbund­et Finnmark forventer at Finnmarksb­enken forholder seg lojal til fylkesting­ets vedtak om å bestå som eget fylke og at vedtaket om tvangssamm­enslåing av Finnmark og Troms blir reversert.

Fagforbund­et vil be våre stortingsr­epresentan­ter fra Finnmark om å støtte følgende sak som kommer til å bli fremmet for stortinget av Martin Kolberg: «– Stortinget ber regjeringe­n legge fram forslag om at den vedtatte tvangssamm­enslåingen av fylkeskomm­unene Østfold, Akershus og Buskerud til én region oppheves, og at de tre fylkeskomm­unene består som i dag.»

Vi ber samtidig Finnmarksb­enken om å fremme likelydend­e forslag for å reversere tvangssamm­enslåingen av Finnmark og Troms.

 ??  ?? STORE AVSTANDER: Fagforbund­et i Finnmark vil reversere vedtaket om sammenslåi­ng av Troms og Finnmark. (Illustrasj­on)
STORE AVSTANDER: Fagforbund­et i Finnmark vil reversere vedtaket om sammenslåi­ng av Troms og Finnmark. (Illustrasj­on)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway