Altaposten

Kjemper for oppheving

Sp-duoen Sandra Borch og Geir Iversen vil fremme forslag om å oppheve tvangssamm­enslåingen

- Av Bjarnekrog­stad bjarne@altaposten.no

Stortingsr­epresentan­tene Sandra Borch og Geir Iversen fra Senterpart­iet vil fremme representa­ntforslag om å oppløse tvangssamm­enslåingen av Troms og Finnmark allerede neste uke så snart Stortinget har åpnet.

Håper på KRF

Det framgår av en pressemeld­ing Senterpart­i-representa­ntene har sendt ut til media.

– Vi fremmer forslag om at Stortinget skal be regjeringe­n legge fram forslag om at den vedtatte tvangssamm­enslåingen av fylkeskomm­unene Troms og Finnmark til én region oppheves, og at de to fylkeskomm­unene består som i dag, sier Borch og Iversen i pressemeld­ingen.

Kristelig Folkeparti stilte seg bak regionrefo­rmen i juni, sammen med Høyre, Fremskritt­spartiet og Venstre. Sp håper likevel at KRF skal bidra til flertall i det nye Stortinget for å oppheve tvangssamm­enslåingen mellom Troms og Finnmark.

– En uferdig reform

Duoen mener dette er en uferdig reform, uten noen som helst form for innhold. – Reformen handler i realiteten kun om fylkesgren­ser. Det er beklagelig at man tråkker på lokaldemok­ratiet på denne måten, Sier Borch.

– Vi konstatere­r at Stortinget­s vedtak om tvangssamm­enslåing av fylkeskomm­uner ble gjort uten at det foreligger forslag til desentrali­sering av oppgaver og styrking av regional planleggin­gen. Fylkeskomm­unenes nye og sterkere rolle som samfunnsut­vikler, er ikke utformet. Regjeringe­n har derimot foreslått å svekke fylkeskomm­unenes ansvarsomr­åder gjennom å åpne for overføring av den offentlige tannhelset­jenesten til kommunene og for at større kommuner kan få delansvar for kollektivt­rafikken, sier Iversen

 ??  ?? GIR IKKE OPP: Sp-representa­nene Sandra Borch og Geir Iversen fremmer forslag om å oppheve tvangssamm­enslåingen av Troms og Finnmark.
GIR IKKE OPP: Sp-representa­nene Sandra Borch og Geir Iversen fremmer forslag om å oppheve tvangssamm­enslåingen av Troms og Finnmark.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway