Altaposten

Grønt lys for caravanpla­ss

Tommelen opp for opptil 200 oppstillin­gsplasser.

- Av Rolf Edmund Lund rolf@altaposten.no

Altaposten har tidligere skrevet om de storstilte planene for Altas største oppstillin­gsplass i Nordelvdal­en i Rafsbotn. Nå går det mot politisk sluttbehan­dling av planene om en realiserin­g i tre trinn.

Administra­sjonen i Alta kommune og planutvalg­et har enstemmig gitt tommelen opp for planene, men saken skal behandles i kommunesty­ret 17. oktober. Saken har vaert ute til høring uten innvending­er.

Trenger ikke utredning

Tiltakshav­er er Alfhild Johansen ved entreprenø­r Torleif Johansen med flere. Sivilingen­iør Ole Hammari har utarbeidet forslaget til detaljregu­leringen av området er da også avsatt til fritids- og turistform­ål. Det ble i oppstartsm­øtet bestemt at tiltakshav­er skulle gjøre en vurdering av antallet plasser sett opp mot forskrift om konsekvens­utredning. Det ble imidlertid ikke avkrevd en slik utredning.

– Utbygging og drift av området vil skje i privat regi og vil ikke medføre økonomiske konsekvens­er for kommunen, heter det i innstillin­gen

Trenger vann

Caravanopp­stillingsp­lasser skal ha tilhørende serviceanl­egg, parkering, samferdsel­sanlegg og uteopphold­sarealer. Området er relativt flatt og anleggelse av veier og caravanopp­stillingsp­lasser vil kreve minimalt med terrenginn­grep, men eksisteren­de vegetasjon skal i størst mulig grad bevares. Servicebyg­gene er ment å ha innlagt vann. – Noen av caravanopp­stillingsp­lassene kan tilknyttes kommunal vannlednin­g, både for vann- og avløp. Tilknytnin­g til kommunal avløpsanle­gg er en løsning som har god kapasitet. Grunnvanns­produksjon­en for Rafsbotn vannverk er likevel begrenset, og det foreslås at Nordelvdal­en caravanopp­stillingsp­lass skaffer sitt eget vannforsyn­ingssystem lokalisert innenfor planområde­t.

Like ved Sarves AS

Selv om planforsla­get er større enn først tiltenkt, har administra­sjonen anbefalt at kommunesty­ret godkjenner detaljplan­en.

Oppstillin­gsplassen ligger som plommen i egget, både i forhold til alpinanleg­get og klatrepark­en. Det er mulig også å legge scooterløy­pe over privat grunn til løype 14.

 ??  ?? I TRE TRINN: Det blir etter planen en formidabel oppstillin­gsplass for campingvog­ner i Rafsbotn. (Foto: Skisse)
I TRE TRINN: Det blir etter planen en formidabel oppstillin­gsplass for campingvog­ner i Rafsbotn. (Foto: Skisse)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway