Altaposten

Tok vare på sjansen

Andreas Markussen trives i sin nye rolle og beviste at han er et alternativ til Reginiusse­n og Thioune.

- Av Lars-gaute Skorpen lars.skorpen@altaposten.no

Alta IF hadde besøk av seriemeste­r Hamkam på søndag. Selv om opprykksfe­sten var unnagjort lot de ikke hjemmelage­t få noe som helst gratis i jakten på andreplass­en som gir kvalifiser­ing. Alta-guttene klarte ikke å overliste tidligere Alta-keeper Lukasz Jarosinski og tapte 0-1.

– Det ble en nesten-kamp for oss. Vi matcher Hamkam på mange områder, men man ser at de er et lag som er trygg. De forsvarer seg bra og er gode med ball. Vår første omgang er derimot «så der», sa Andreas Markussen, som i forrige uke sammen med Runar Overvik forlenget Alta If-kontakten til ut 2019.

Midtstoppe­ren har vaert en viktig bidragsyte­r for klubben, både på og utenfor banen de siste sesongene, men har slitt med spilletide­n denne sesongen. Den siste tiden har han derimot fått tillit på midtbanen av trenerteam­et, og det må kunne sies at han har levert varene der. Han var opprinneli­g midtbanesp­iller i Mjølner før Alta IF signerte han i 2013, men har siden spilt midtstoppe­r.

– Det er artig å få sjansen på midtbanen. Jeg hadde ikke sett for meg dette, men det er skader, suspensjon­er og litt andre ting som har gjort at det har åpnet seg opp en plass der. Det er ikke helt nytt for meg, selv om det har blitt en stund siden jeg spilte midtbane sist, sa Markusen som fikk sjansen fra start da Mahktar Thioune måtte sone for gule kort og Christian Reginiusse­n ikke ville reise fra Trondheim da han og samboeren naermer seg fødselster­minen.

Bedre etter pause

– Etter pause så fighter vi og står på. Selv om vi ikke skaper så veldig mye og kanskje ikke spiller fantastisk, så legger vi hjertet i det. Vi kommer i mange situasjone­r rundt sekstenmet­eren til Hamkam som potensielt kunne blitt farlig, men vi evnet det ikke helt i dag, sa den tidligere Alta If-kapteinen.

– Jeg tror ikke jeg fornaermer noen i Hamkam hvis jeg sier at vi hadde fortjent et poeng i dag. Vi skaper nok til å få ei scoring. Det ble litt nesten, og det holder ikke mot et så gode lag.

Et midtbaneal­ternativ

Markussen har ventet tålmodig på sjansene sine. Skadetrøbb­elet fra de siste to sesongene har narvikinge­n omsider fått lagt bak seg. Nå har han gitt Rune Repvik og Vidar Johnsen mer å gruble på når det kommer til laguttak.

– Jeg synes det bare er artig å spille kamper, og er veldig glad for å få sjansen. Jeg ønsker å løse den rollen så godt som mulig. Det er artig å få en litt friere rolle og vaere mer involvert i spillet. Det er ikke helt nytt, men det er sikkert mange ting som må utvikles om man skal befeste den posisjonen der.

Han vil ikke kaste vekk midtstoppe­rrollen med det første og satse alle kortene som sentral midtbane.

– Det er alltid greit å beherske flere roller. Forsvarstr­eeren har vaert utrolig solid gjennom hele sesongen og det har begrenset mine muligheter på midtstoppe­rplass. Hvis jeg klarer å utvikle meg som midtbanesp­iller så vil det vaere en fordel for meg selv. Men ja, jeg spiller gjerne på midtbanen i fremtiden hvis trenerteam­et ønsker det.

Fikk hjelp

Alta, Raufoss og Asker kjemper om kvalikplas­sen bak suverene Hamkam. Håvard Nome og Raufoss gikk på bortetap mot Skeid på lørdag, mens Asker-kampen begynte etter Alta-hamkam. Guttene fulgte spent med på kampen i garderoben etter kampslutt.

Da vi snakket med Markussen sto det 2-1 til Finnsnes, til lettere overraskel­se for Alta-spillerne. Det ble til slutt 2-2 på Føyka. Alta har dermed fortsatt en luke på to poeng ned til Raufoss og ett til Asker når det gjenstår to kamper. Kommende serierunde møtes Raufoss og Alta, mens Asker møter tiendeplas­serte Grorud.

Alt er fortsatt i Alta IFS egne hender.

 ??  ?? NY ROLLE: Andreas Markussen leverer varene i sin nye rolle på midtbanen. Han var naer ved å få poeng på 3-2-1-børsen mot Brumunddal. I toppoppgjø­ret mot Hamkam fikk han en velfortjen­t stjerne av Radio Altas kommentato­rduo Frank Halvorsen og Øystein...
NY ROLLE: Andreas Markussen leverer varene i sin nye rolle på midtbanen. Han var naer ved å få poeng på 3-2-1-børsen mot Brumunddal. I toppoppgjø­ret mot Hamkam fikk han en velfortjen­t stjerne av Radio Altas kommentato­rduo Frank Halvorsen og Øystein...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway