Altaposten

– Typisk at første mål kom mot gamleklubb­en

Ida Grubben gjorde nok en strålende kamp da hun scoret og bidro til å senke gamle lagvenninn­er.

- Av Torbjørn Thoresen Mofoss og Magne Ek magne@altaposten.no

Studier og jobb i Alta gjorde at midtstoppe­r Ida Grubben, med erfaring fra 1. divisjon, kom seilende på en fjøl til BUL foran fjorårsses­ongen. I år har hun vaert en av lagets klart beste spillere og var det igjen da hennes tidligere klubb Fart besøkte Coop-banen søndag.

– Vi var tøffe i duellene og varter opp med mye fint spill de første 45. Fart hadde ingen store målsjanser i første omgang, vi ryddet godt unna og jobbet sterkt som lag, sier BULS forsvarskl­ippe Ida Grubben som scoret hjemmelage­ts første mål.

Gjestene yppet seg i starten av kampen, men Grubben og forsvarsko­llegene hadde stort sett kontroll. Etter 1-0-scoringen flyttet gjestene mye folk opp i banen, men sleit med å komme til de helt store sjansene. BULS Guro Bell Pedersen, som ikke er fremmed for å løpe fra alt som heter forsvarere, så sitt snitt til å gjøre akkurat det og å score 2-0 slik at BUL fikk en god ledelse før hvilen.

– I andre omgang ble det litt mye lange baller framover, vi slapp dem litt mer inn i kampen, men slik jeg ser det var seieren aldri truet. Vi vant fullt fortjent, legger Grubben til.

Sesongens første

For Hamar-jenta ble kampen mot moderklubb­en spesiell, men ikke like spesiell som bortekampe­n. At sesongens første scoring kom mot gamleklubb­en gjorde at fulltreffe­ren ikke ble feiret med intens jubel.

– Det er jo alltid gøy å score mål, men at første for sesongen skulle komme mot dem er jo litt typisk. Det ble ikke vill feiring akkurat, men man vil jo alltid vinne. Jeg var nok litt mer «trigga» enn vanlig, men gløden var også tilbake i hele laget. Jeg kjente det på stemninga både før og underveis i kampen, sier Grubben som la klubbfølel­sen for Fart til side.

– Det var mye artigere å spille mot dem denne gangen enn forrige gang. Våroppgjør­et, på gammel hjemmebane, føltes bare veldig rart, litt sånn «alle mot meg». Det var der jeg vokste opp og Fart er den eneste klubben jeg kjenner fra innsiden utenom BUL. Jeg var mer klar denne gangen, men en seier til hvert lag i innbyrdes oppgjør er helt greit, sier hun med et smil.

Sterk duo

Sammen med Ida Sønvisen Suhr har Grubben hatt kontroll i midtforsva­ret helt fram til det siste. Når førstnevnt­e har måtte forlate banen med smerter i de siste kampene, og i helga sto over, har trenerduoe­n prøvd ut forskjelli­ge løsninger.

Sist Sønvisen Suhr måtte ut ble Benedicte Elise Dahl flyttet ned fra midtbanen. I helga tok hun plass i midtforsva­ret fra start og gjorde at Sønvisen Suhrs kvaliteter ikke ble savnet. Stopperduo­en var i storslag og begge ble premiert med børspoeng på A-børsen.

– Man har opparbeide­t seg en god del rutine etter fryktelig mange år i toppfotbal­len og dette er noe man må prøve å videreform­idle på en god måte, og det håper jeg at jeg gjør, sier Grubben.

BUL damene har levert en bunnsolid sesong både resultatme­ssig og utviklings­messig. BUL ligger kun to poeng bak Øvrevoll Hosle på tredjeplas­sen. 1.-divisjon damer

BUL - Fart Uraedd - Fløya Lyn - Kongsvinge­r Amazon Grimstad - Øvrevoll Hosle Åsane - Grei Kil/hemne - Byåsen

Lyn Uraedd Øvrevoll Hosle Byåsen BUL Åsane Fløya Fart Grei Amazon Gr. Kongsvinge­r Kil/hemne

18 19 19 18 19 19 19 19 19 19 19 19

11 4 3 10 5 4 9 4 6 936 856 829 739 7 2 10 65 8 7 2 10 7 0 12 6 1 12

35-14 49-22 34-29 47-28 32-29 22-26 35-34 28-37 22-33 27-40 18-32 24-49 2-1 4-1 0-3 1-4 0-1 1-3

37 35 31 30 29 26 24 23 23 23 21 19 Det er også mye takket vaere ungjentene i BUL, jenter som har fått mye tillit hos hovedtrene­r Odd Inge Johansen.

– Vi har ikke så stort fokus på tabellen, dette er et år for utvikling, men vi ønsket selvfølgel­ig å beholde plassen i 1. divisjon. Det er viktig for jente- og damefotbal­len i Finnmark at vi har et lag der oppe. Da er det godt å vaere med å bevise at det er mulig, avslutter Grubben.

BUL - Fart 2-1 (2-0)

1-0 Ida Grubben (14) 2-0 Guro Bell Pedersen (22) 2-1 Elise Hårberg (86)

Gult kort: Christina S. Pedersen, Fart. Dommer: Pål Arntzen, Øksfjord Tilskuere: 67

BULS lag: Irene Pettersen - Oda Lillegård, Ida Grubben., Benedicte Elise Dahl, Emilie Kjeldsberg Sivertsen - Johanne Bjørnå, Amanda Sørensen, Therese Vollan kristensen (Kristine K.- Hagen fra 86. min.), Eline Hegg - Emmy Olsen (Lea Hunsdal Falsen fra 66. min.), Guro Bell Pedersen. Neste kamp: BUL - Lyn, søndag 15. oktober kl. 13.30.

 ??  ?? STOR RUTINE: Ida Grubben har vaert sjef i Bul-forsvaret sammen med rutinerte Ida Sønvisen Suhr og fant også tonen med en annen veteran, Benedicte Elise Dahl, i Sønvisen Suhrs fravaer. (Foto: Ole Henrik Kristianse­n)
STOR RUTINE: Ida Grubben har vaert sjef i Bul-forsvaret sammen med rutinerte Ida Sønvisen Suhr og fant også tonen med en annen veteran, Benedicte Elise Dahl, i Sønvisen Suhrs fravaer. (Foto: Ole Henrik Kristianse­n)
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway